ПП-ДБ обмисля да иска оставката на председателя на НС Желязков

ПП-ДБ обмисля да иска оставката на председателя на НС Желязков Замисляме се дали да не поискаме оставката на председателя на парламента Росен Желязков заради решението да подложи на гласуване оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов въпреки депозирано в деловодството на парламента заявление за оттегляне на оставката му. Това заяви съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.
Той коментира, че това е поредната сериозна грешка от хора с достатъчно голям управленски опит.
На въпрос за вота на недоверие към служебното правителство, иницииран от "Възраждане", Петков посочи, че с удоволствие би го подкрепил, но проблемът бил, че не е конституционно обоснован.
Ние в момента мислим всички изслушвания на министри да не спрат дори по време на кампания. Второто нещо, за което се замисляме, е след днешните действия дали да не поискаме оставката на председателя на Народното събрание, заяви Петков.   
Събираме се днес цялата коалиция да вземем решение, обясни Петков. По думите му това поведение на Росен Желязков, който е допуснал гласуването на оставката на управителя на НЗОК, е достатъчно основание да му се поиска оставката.
 
17.04.2024, 16:30 часа
403 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha