Успех за берковските велосипедист в първия кръг на републиканското по приложно колоездене /снимки/

Успех за берковските велосипедист в първия кръг на републиканското по приложно колоездене /снимки/ През почивните дни в София се проведе кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене. Участваха деца от Ямбол, Силистра, Етрополе, Градина и два отбора от Берковица. 
В отборното класиране Берковица зае първите две места, следвана от Силистра, Градина, Етрополе и Ямбол. В състава на втория отбор Алекс и Никол участваха за първи път, но това не попречи на доброто отборно представяне. 
В индивидуалното класиране при момичетата първите четири места бяха заети съответно от Сияна Калинова, Виктория Доцова, Валентина Бачева и Никол Бисерова. 
При момчетата безапелационен победител стана Любомир Андреев само с 16 наказателни точки. Малко не достигна на Антонио Николицов за третото място и той остана четвърти. Шесто място зае Михаил Младенов. 
Децата показаха отлични знания при теоретичните задачи свързани със Закона за движение по пътищата и умения при майсторското управление на велосипед. 
По покана на СБА и Председателят на Националното движение по Приложно колоездене г-н Светослав Кръстев, гост на кръга беше Йоанна Георгиева, участник в Европейския шампионат през 2023 г. в гр. Бар Черна гора, където България зае шесто място от 19 участващи държави. Нейното участие продължава в голямата възрастова група. 
Тя направи демонстрация на пътеките за майсторско управление и пожела успех на децата в останалите кръгове. В зависимост от класирането им през годината  ще бъде определен и състава на националния отбор за 2024 година. 
Участието се осъществи със съдействието на Община Берковица.
18.04.2024, 13:57 часа
347 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha