Милиардер инсценира смъртта си, за да избяга при любовница си /снимки/

Милиардер инсценира смъртта си, за да избяга при любовница си /снимки/ Германски милиардер, който изчезна при мистериозни обстоятелства под емблематичния връх Матерхорн в Швейцария преди шест години, е заподозрян, че живее с руска любовница в Москва, твърди разследване.
Германо-американският търговец на дребно Карл-Ериван Хауб, тогава 58-годишен, тренира за състезание по ски алпинизъм, когато изчезва през април 2018г. в Цермат, Швейцария. Бизнесменът милиардер е видян за последно да се изкачва в планината с лифт една сутрин сам. Това е нещо, което треньорът му казва, че е странно за човек, който обикновено е много съзнателен за безопасността и е добре подготвен. Той никога не се е върнал в хотела си. Екипи от алпийски спасители претърсват района, но тялото му така и не е открито. Хауб е обявен за мъртъв от съд в Кьолн три години по-късно, оставяйки съпруга, две деца и компания от около 75 000 служители.
Голямо разследване, водено от германския телевизионен оператор RTL, обаче твърди, че е идентифицирало Хауб в Москва. Смятат, че магнатът е там с много по-млада любовница на име Вероника Ермилова. По-малкият му брат, Кристиан, пое контрола върху компанията Tengelmann Group след изчезването на брат си. Сега той е обект на разследване от прокуратурата в Кьолн по подозрение, че е давал неверни показания под клетва.
Твърди се, че търговският магнат е звънял на телефона на Ермилова 13 пъти през трите дни, преди той да изчезне през 2018г. Едното обаждане продължава повече от час, което води до подозрения, че е планирал да фалшифицира смъртта си с помощта на Москва и Ермилова.

Коя е Вероника Ермилова? 
Разследването установява, че 44-годишната Ермилова е управлявала „незабележима“ агенция за събития в Санкт Петербург, която организира екскурзии за каране на ски, туризъм и катерене за любители на открито, но тя също е заподозряна, че е свързана с руската служба за сигурност ФСБ. Сега пише в LinkedIn, че тя е маркетинг директор в Russian Event, компания за туристически изживявания. Разследващите предположиха, че тя „може да работи за руската вътрешна тайна служба ФСБ“, но подчертаха, че това „не може да бъде доказано“. „Това, което може да се докаже обаче, е, че тя винаги е на едни и същи места по едно и също време с Карл-Ериван Хауб“, се казва в доклада. „През юли 2008 г. и двамата бяха в Москва и Сочи в рамките на няколко дни… През май 2009г. и двамата пътуват в един и същи нощен влак от Москва за Санкт Петербург, в отделни купета. Пътуванията са резервирани по едно и също време и от едно и също лице.
„Известно е, че Карл-Ериван Хауб е правил бизнес със съмнителни хора в руската икономика“, твърди тя. „Нашето предположение е, че бизнес с Русия или с руски бизнес партньори може да са вкарали Карл-Ериван в беда на Запад.“ Разследващият журналист казва: „Сигурен съм, че не беше инцидент на ски, а инсценирано бягство.“ Точният метод, използван от Хауб за извършване на предполагаемото му бягство, не е известен. Някои смятат, че той е карал ски през Алпите и се е спуснал в Италия, но няма следа от местонахождението му, след като тръгва на солови ски обиколки през април 2018г.
18.04.2024, 16:03 часа
560 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha