Преговорите между Радев и Главчев приключиха без резултат

Преговорите между Радев и Главчев приключиха без резултат Няма промяна в позициите на президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за рокадата в правителството след срещата им тази сутрин.
Спорът помежду им възникна, когато Радев отказа да подпише укази, с които да потвърди назначаването на зам.-шефа на ГЕРБ Даниел Митов за външен министър и на директора на Държавен фонд "Земеделие" Георги Тахов за земеделски министър.
Пред медиите Главчев коментира на излизане от "Дондуков" 2, че диалогът с държавния глава продължава, а той самият не му е отправял нови предложения.
"До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията", каза лаконично премиерът, обърна гръб на журналистите и си отиде.
Намернието на Главчев за рокадата му донесе и заплаха от опозицията в парламента за вот на недоверие на правителството му. Вчера пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, за когото се смята, че е поискал от бившия си съпартиец да настани Митов в кабинета, гневно обяви, че няма да подкрепя служебната власт и не се интересува кого ще назначат за министър.
19.04.2024, 10:20 часа
450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha