Митов се отказа от кандидатурата си за служебен външен министър

Митов се отказа от кандидатурата си за служебен външен министър Даниел Митов се отказа от кандидатурата си за министър на външните работи, обяви самият той.
"Не искам да се превръщам в ябълката на раздора. Смятам, че България трябва да е с пронатовска позиция, каквато имам и аз самият. Разочарован съм от позицията на ПП-ДБ, които застанаха зад президента. Мога сега да успокоя Радев: Господин президент, с Вас са! Сега отговорността за МВнР е на държавния глава, той ще носи отговорност за министъра", заяви Митов.
Коментарът му е по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС. Министър-председателят настоя Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, а в минисерското кресло в земеделското ведомство да седне Георги Тахов на мястото на Кирил Вътев.
Митов направи изказване и във връзка със скандала и арестите в Агенция "Митници". Заместник-председателят на ГЕРБ каза, че два пъти лично е уволнявал от МВнР брата на Стефан Димитров - един от обвинените и задържани за контрабанда.
19.04.2024, 11:45 часа
280 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha