Измамници в мрежата: Търговци на кръв изнудват нуждаещите се у нас

Измамници в мрежата: Търговци на кръв изнудват нуждаещите се у нас Търговците на кръв вече не са само пред кръвните центрове, но и в социалните мрежи. Те изнудват нуждаещите се. 
Пред центровете за кръводаряване в Бургас около десетина мъже дежурят от рано сутринта. Идват, питат, предлагат кръвта си. Цената за сакче кръв е 250 лева.
"Но те не са единствените, които предлагат кръв срещу заплащане. Много често кръвта е възмездена с пари или с някаква друга услуга дори между роднини. Но ние няма как да го разберем. При нас човекът идва и казва името на болния за когото дарява. Но ние нямаме идея този човек как е стимулиран да дойде при нас. Той твърди, че е доброволец", разказва д-р Людмила Желязкова, началник "Отделение трансфузионна хематология".
Въпреки, че твърдят, че са доброволци от кръвния център са подавали сигнали срещу присъствието им. Полицаите идвали, проверявали личните карти, а така наречените дарители винаги имали обяснение.
С търсенето на кръв преди няколко месеца се сблъсква и Кристина от Бургас, която опитва да спаси баща си. Световният вицешампион по класическа борба при ветераните Любомир Ламбов катастрофира тежко, нужна е и тромбоцитна маса от рядка кръвна група.
21.04.2024, 13:44 часа
277 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha