Ето с какво време ще започне новата седмица

Ето с какво време ще започне новата седмица През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София - около 23°.
Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.          
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 16°, на 2000 m - около 8°.
Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от юг, с него ще се затопли още и максималните температури ще са между 23° и 28°. 
В сряда вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, на много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.
05.05.2024, 15:51 часа
207 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha