Война във Враца! Автосервизите скочиха на свои колеги, задават брутални въпроси

Война във Враца! Автосервизите скочиха на свои колеги, задават брутални въпроси Война между автосервизите във Враца е на път да взриви привидното спокойствие в бранша, установи мониторинг на агенция BulNews.
Поводът за създалото се напрежение е начина на работа на автоцентър „Ауто Бож“, който отвори наскоро на Криводолско шосе.
Преди няколко дни в цялата страна бяха повишени таксите за преминаване през годишен технически преглед /ГТП/ от 40 на 70 лв, като в някои случаи цената е 80-90 лева. Всички автосервизи във Враца вдигнаха цените, с изключение на „Ауто Бож“, които останаха да работят на старата цена.
За останалите от бранша това не е проблем. Всеки може да работи както иска, стига с това да е в рамките на закона.
Проблемът обаче е, че стандартната процедура по преглеждането на 1 лек автомобил трае около 30 минути, докато в „Ауто Бож“ тя е само 10-15 минути. Това е червена лампа за професионалистите в бранша, които публично задават следните въпроси:
- как става тази „магия“ времето за минаване на технически преглед от 30 мин. да се съкрати само на 10-15?
- преглеждат ли се автомобилите за изгорелите газове?
- преглеждат ли се спирачките?
- проверяват ли се такситата за наличие на застраховка на местата за пътници?
- проверяват ли се такситата дали използват фиксираните от закона гуми? Малцина знаят, че таксиметровите автомобили не могат да използват гуми с произволна големина, а точно определена, за да не се манипулират таксиметровите апарати.
Могат да се зададат още въпроси, от които отговори би станала ясно методиката на работа на посочения сервиз.
По тази причина бранша подготвя сигнал до прокуратурата дали в този автоцентър се спазва закона за ГТП.
Ще бъде изпратен и сигнал до Министерство на транспорта с искане да бъдат прегледани видеозаписите от извършените технически прегледи в „Ауто Бож“ за 6 месеца назад.
Голяма е вероятността при констатирани нарушения да бъдат анулирани всички технически прегледи, извършени половин година назад. Така шофьорите ще „изгорят“ с платените вече такси и ще се наложи отново да минат на ГТП в друг сервиз, което ще им струва време и още пари.
От бранша апелират водачите да бъдат внимателни в избора на сервиз за ГТП, особено ако цената на услугата е смущаващо ниска и се различава от стандартната в страната.
24.04.2024, 10:32 часа
10569 7
Коментари

Да обичаш на инат

24.04.2024, 21:05 часа
Когато не искаш да си част от далаверата, далавераджиите те нападат. Сефте разбирам за този сервиз, но мисля вече да си правя колата само там.

Пазарна икономика баце! Дерем по 100 кожи и ревеме

24.04.2024, 12:24 часа
От бранша апелират водачите да бъдат внимателни в избора на сервиз за ГТП, значи ако един ми предлага прегледа за 40 лв., а другия ми предлага за 100лв. аз да ида при тоя с 100 лв. да ми съдере кожата, ей големи сте смешници. Що не се прегледате?

Е

24.04.2024, 11:05 часа
Във Враца има 5-6 подобия на сервизи, не сервизи, а подобия! Всичко друго са разни гаражчета бачкащи на черно с двойно счетоводство и без гаранция за извършените ремонти. Да не стане накрая така, че тия дето подават жалбата да се окажат разследваните

Бако Унуфри с манивелата

24.04.2024, 10:58 часа
Мизерните гаражчета на измамниците смело нарекли ги "автосервизи" нещо май негодуват, че някой им прави дъмпинг. Нали е пазарна икономика? Ако искам мога прегледа да го правя и за 5 лева и да си избивам загубите от другата дейност. Яжте го сега дебел

!!!

24.04.2024, 10:55 часа
Нали сме пазарна икономика каква цена такава.

Десо Тенекеджиев

24.04.2024, 10:53 часа
Това дето уж му викат ГТП е пълна смехория и е пълна загуба на време и пари. В селските пунктове и по кварталите ГТП минават пълни скрапове дето въобще не трябва да са на пътя. За времето за прегледа ок, там може да има проблем ама за цената ку§ец.

мафията говори

24.04.2024, 10:47 часа
това че едни са взели пачки за да обявят че трябва да се дигнат парите от тия дето ги определят но такава война има явно и във ВИДИН ,МОНТАНА ПЛЕВЕН където цената е като тази в тоя сервиз ,явно почва трета световна и ще започне за годишните прегледи
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha