Заради несъобразена скорост: Бус и камион се натресоха в Монтанско, има ранен човек

Заради несъобразена скорост: Бус и камион се натресоха в Монтанско, има ранен човек Водач на лекотоварен автомобил е пострадал при ПТП с камион в село Мърчево, съобщават от полицията в Монтана.
Инцидентът е станал около 13 часа вчера на кръстовището между улиците "Първа" и "Втора" в селото. 39-годишен мъж от село Владимирово шофирал бус "Ивеко" с монтанска регистрация със скорост, несъобразена с релефа на пътя, със състоянието на настилката и атмосферните условия. На остър десен завой водачът изгубил контрол над волана и навлязъл в лентата за насрещно движение.
Лекотоварният автомобил се блъснал в насрещно идващ камион "МАН" със софийска регистрация, управляван от 23-годишен водач от областния град.
В резултат на реализираното ПТП водачът на буса получил комоцио. Транспортиран е до МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" – Монтана, където му била оказана лекарска помощ. Впоследствие той отказал болнично лечение и бил освободен.
На двамата водачи, участвали в ПТП-то, са извършени проби за алкохол и наркотични вещества с технически средства, като резултатите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. 
24.04.2024, 10:51 часа
1782 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha