Вижте прогнозата за времето през следващите дни

Вижте прогнозата за времето през следващите дни През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, през нощта главно в северозападната половина от страната, а през деня – ще са повсеместни, в следобедните часове на много места придружени с гръмотевици. На отделни места, главно в планинските райони ще са значителни по количество. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, през деня – умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните. В София минималната температура ще е около 7°, а максималната – около 11°.
В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в Родопската област придружени с гръмотевици. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части – югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.
По Черноморието ще бъде предимно облачно. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В петък сутринта и в източните райони валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и бързо ще намалее и времето в цялата страна ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 15° и 20°.
В събота ще бъде предимно слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни валежи в планините е по-малка. Температурите ще се повишат слабо.
24.04.2024, 13:34 часа
393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha