Кольо Парамов: Предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт "Магнитски“

Кольо Парамов: Предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт "Магнитски“ За огромно съжаление това е голямата истина от последните две-три години, че сме възможно най-тежката корупционна схема на света. Това каза пред Агенция "Фокус" Кольо Парамов, бивш главен ревизор на БНБ.
"Това говори само по себе си, че нещата в държавата не се организирали на онова ниво, на което трябваше да бъдат, и преследването на целите за стабилност и за бъдеще в коренно различен план са пропуснати като вариант. Нужно е да отбележим и най-важното: че ние в момента инсталираме олигархията да управлява политиците и част от тези олигарси се намират в парламента", добави Парамов.
По думите му, инсталирането става съвсем законосъобразно, чрез избори, предаваме им съвършената важност, проектираме ги, моделираме ги и ги слагаме в парламента с изборен ход, в който вече заемаме едно от първите места на манипулационния ефект като изборен резултат. И върху това осигуряваме зависимост на останалите народни представители в българския парламент.
"Жалкото от цялата тази работа, както посочва документът на Държавния департамент е, че няма регулация на държавата, държавата не изпълнява функционалната връзка за директен, пряк и комплексен преследвач на целия този процес. Аз съм убеден категорично, че в най-скоро време чрез делото RICO много хора в България ще "светнат" и още повече след това, което стана през последните два-три дни около BIRD и ареста на Димитър Стоянов. BIRD ще изнесе нови факти и ще принуди САЩ и Държавният департамент да се застъпят от гледна точка на преследването на корупционните схеми в България", добави Кольо Парамов.
Той е сигурен, че предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт "Магнитски“.
"И колкото и българските народни представители и евродепутати да казват, че "Магнитски“ нямал никакво значение, щото не бил законосъобразен по отношение на европейското законодателство, бил само някакъв прерогатив на американската правна схема и т.н., аз съм сигурен, че онова, което направи американската финансова министърка Джанет Йелън като проследяване на тези 20 човека, които са декларирани пред американския президент, рано или късно, мисля че ще бъде в най-скоро след изборите, ще стане явно кой, кой е в България, и по какъв начин се заема първия ред в българския парламент", допълни Парамов.
Според него, когато кажат как е възможно в Румъния да има 17 министъра в затвора и двама министър-председатели, а в България да няма нито един за 35-36 години, тогава вече връзката става ясна.
"Не може да има 4 430 офшорни компании, не може да са изнесли един БВП в рамките на 52-53 милиарда долара в чужбина и да не можеш да откриеш, че еди-колко си прокурори и съдии от България имат имоти за по два-три милиона евро в Гърция. И че постоянно прекарват по цяло лято там, и че живеят доста богато и доста солидно организирани, както се полага", посочи финансистът.
Според него, с Нотариуса достигаме до понятията за връзки, за перфектно плащане на подкупи.
"Да не говорим за зависимостите на Пепи Еврото, който е стигнал до висши съдебни представители и няколко представители в Европейския съюз в Европейския съд. И от тук вече си правим извод защо именно нашата прокуратура не може да открие това, а в същото време успя да фалира КТБ и 10 години да блокира целия процес на разследване, както на нея ѝ е угодно", посочи още бившият главен ревизор на БНБ.
25.04.2024, 08:20 часа
2571 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha