Андрей Янкулов: Архивите на Нотариуса ги няма, в тях има не само записи 18+, но и документиране на корупция

Андрей Янкулов: Архивите на Нотариуса ги няма, в тях има не само записи 18+, но и документиране на корупция От вчерашната публикация на АКФ е видно, че още през 2022 г. ГДБОП получава конкретни сведения за различни локации, на които са се намирали архивите с компромати на Мартин Божанов - Нотариуса.
За тези архиви данните са, че съдържат не само пикантни записи от типа 18+, но и документиране на корупция.
Сведенията за архивите са съпроводени с много друга информация, част от която лесно проверима и бързо проверена единствено от масивите на МВР и други институции, за дейността на групата на Божанов и връзките й с магистрати и служители на МВР. Самата група включва бивш магистрат и бивш служител на антикорупционно звено, уж занимавало се именно с разкриване на корупция сред магистрати.
Тоест, от всичко това е трябвало да се направи безпротиворечивият извод, че се касае за сериозна криминална структура. И този извод е направен от ГДБОП.
Но как се подхожда институционално към всичко това?
Няма светкавични действия по неотложност. Преписката си заминава по "бавната писта" към прокуратурата, където престоява още няколко месеца преди да се образува наказателно производство. Какво се работи по него не се знае.
Предвид сериозната свързаност на групата с институциите, всякакъв елемент на изненада или конспиративност е бил вероятно и изначално обречен на неуспех, но допълнително неутрализиран с чисто процедурния начин, по който е подходено по случая.
Всъщност единствените светкавични действия по една от тези две групи - на Еврото, се разбра, че също не са довели до нищо. Светкавични действия, започнали от СРП края на миналия май и финиширали с обвинение за един от провелите ги прокурори, че навредил на Петьо Еврото.
Светкавични действия, станали възможни едва след като издигналите Гешев решиха да го сменят със Сарафов. Според Гешев, посредством дейното участие на Еврото, което чак помогна на Гешев да провиди, че "Осемте джуджета" не са бръщолевения на някакви там НПОта, искащи да злепоставят прокуратурата. Както твърдеше в началото, и всички останали институции кимаха в съгласие.
Архивите ги няма, Нотариуса е мъртъв, Еврото изчезна. Свидетелите си сменят показанията.
Институциите не можаха да се саморазследват.
Никой не можа да им потърси сметка как работиха по тези казуси.
30.04.2024, 14:42 часа
533 1
Коментари

пешо

01.05.2024, 19:29 часа
То , пътната карта на балканския поток изчезна , те се кахърят за дневници на престъпник . Остава и да ги намерят сега....На куково лято . Вече са скрити дълбоко .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha