Вместо празник: Природо-математическата гимназия във Враца скърби за г-жа Татяна Каленска

Вместо празник: Природо-математическата гимназия във Враца скърби за г-жа Татяна Каленска Професионалната природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ във Враца скърби за починалата преподавателка г-жа Татяна Каленска. 
Днес в училището трябваше да се проведе официално награждаване на изявени ученици и учители. Те щяха да бъдат отличени, във връзка с постигнати успехи на олимпиади и състезания през изминалата учебна година. Събитието е част от проявите по случай честването на 53 години от основаването на гимназията и отбелязването на нейния патронен празник. 
Заради трагичната новина за смъртта на преподавателката по български език и литература в училището Татяна Каленска обаче, тържествената инициатива е отменена. 
„ППМГ почита паметта на г-жа Татяна Каленска, дългогодишен учител в гимназията, и отлага насроченото за днес от 12:30 часа, награждаване на ученици“, написаха от ръководството на школото.
Припомняме, че 59-годишната г-жа Каленска беше открита мъртва в дома си в жилищен блок в района на Военното окръжие във Враца в неделя привечер. По неофициална информация, жената е починала дни по-рано. По последни данни, тя е страдала от пневмония. 

Черен Великден! Сигнал за труп в центъра на Враца, оказа се на известен учител /снимка/

ППМГ-Враца отдаде почит на починалата преподавателка и на страницата си във фейсбук, а под публикацията заваляха стотици коментари от бивши и настоящи нейни възпитаници, които ѝ благодарят за уроците – както в училище, така и житейските, които са научили от нея. 
07.05.2024, 10:09 часа
4828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha