Еколози от Враца накрак заради птици в беда

Еколози от Враца накрак заради птици в беда През месец април еколозите от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца са се отзовали на няколко сигнала за птици в беда, научи агенция BulNews. 
На 12-и на дежурния телефон в екоинспекцията била получена информация за намерена малка сова във Враца. Еколози веднага се отзовали на сигнала, но при опит да бъде хваната, птицата излетяла.
Няколко дни по-късно в Козлодуй пък била открита ветрушка с ранено крило. Състрадателни хора отново подали сигнал в РИОСВ, откъдето отново реагирали. Ранената птица е транспортирана до спасителен център за диви животни в Стара Загара, за установяване на състоянието ѝ и лечение.
Последният сигнал е отпреди дни, на 30 април. Дежурен координатор на тел. 112 съобщил за два неми лебеда в река Искър при ВЕЦ „Черепиш“. След проведени разговори е установено, че на другия ден единият лебед е изчезнал, а другият плува в реката. Не са установени данни за извършено нарушение на разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, както и дали се касае за ранен или бедстващ екземпляр от защитен вид.
08.05.2024, 08:30 часа
735 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha