Синоптици: Утре ще е слънчево, после облаците се завръщат

Синоптици: Утре ще е слънчево, после облаците се завръщат През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще продължи и до сутринта ще обхване по-голямата част от страната. Превалявания ще има все още преди полунощ в Родопската област. Североизточният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 5°.
Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но ще е без валежи. След обяд над Източна България с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 18°.
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен североизточен вятър, който през деня ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 5°.
Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност. През останалата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но с тенденция на бавно отслабване.
В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Северна България и планините ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб със северна компонента. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 18° и 23°.
В понеделник ще се задържи предимно облачно, на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток, температурите ще се понижат с 2-3 градуса.
10.05.2024, 14:24 часа
149 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha