ДПС избра Светли петък за представяне на кандидатската си листа във Враца

ДПС избра Светли петък за представяне на кандидатската си листа във Враца Движение за права и свободи избра Светли петък за представяне на кандидатската си листа във Враца.
След водосвет, отслужен в църквата „Св. Николай“, членове и симпатизанти на партията се събраха в голямата зала на Регионалния исторически музей, за да дадат официален старт на предизборната надпревара.
Водачът на листата Валентин Тончев сподели, че е впечатлен от красотата и богатата история на Враца.
„Област Враца, разположена в сърцето на България, е не само географски център на Европа, но и културен и исторически кръстопът. Градът на Ботев е стожер на българщината и за мен е чест да водя листата на ДПС в 6-и МИР Враца. 
Последните няколко години видяхме политически експерименти, провеждани от политически ентусиасти. Откроиха се два типа партии – тези, които се държат като агитка на футболен отбор от една страна, а от друга – ДПС, която с разум и отговорност не спира да търси решения на поставените от хората проблеми.
И на тези избори ДПС поставя конкретни и измерими предложения, насочени към обновлението на регионите, държавата и Европа. Всички тези мерки са част от стълбовете на националната доктрина на ДПС „Бъдещето на България са българските граждани!“ – единственият стратегически документ, разработен от партия за тези избори. 
Днес област Враца е място, където се преплитат минало, настояще и бъдеще. Тук можете да се насладите на красотата на автентичната българска природа, на заедно с хората има потенциала да се превърне в истински икономически и културен европейски център“, каза в словото си Валентин Тончев.
Областният председател на ДПС – Враца и втора в листата Каролина Кьолер обясни, че не случайно е избран именно днешния ден за откриване на кампанията.
„Днес е денят на Света Богородица – Живоприемни източник. Този християнски празник е свързан с човешката вяра, здраве и изключителната сила на Божията майка. 
Благодаря на всички вас, че уважихте нашата покана и сте тук, за да дадем заедно старт на предизборната кампания!
Политическа партия ДПС винаги е имала ясни и последователни позиции. ДПС е предвидима, диалогична и отговорна партия, която си дава сметка, че когато политиците се отделят от хората и заживеят своя забързан парламентарен живот, всъщност губят най-ценния си източник на сила. Затова партия ДПС тръгва на тези избори ЗАЕДНО С ХОРАТА! Хората във всеки град, във всяко село, във всяка махала. Там са истинските проблеми, там се намират и истинските решения.
На тези избори ДПС – Враца тръгва с нов водач, с доста обновена кандидатска листа и считам, че тази промяна ще бъде оценена позитивно от нашите избиратели. 
Нека в трудната борба на идеи и ценности в предстоящата кампания да преодолеем себе си, различията си и да търсим общия успех. В името на младите и бъдещето на страната ни!“, каза в обръщението си Каролина Кьолер!
Ето и листата на ДПС-Враца:

1. ВАЛЕНТИН ТОНЧЕВ
Експерт по международни отношения. Завършва социология и икономика, степен бакалавър, получава магистърска степен по международни отношения от университета в Страсбург, Франция. Между 2009 г. и 2014 г. е мениджър развитие на Атлантическия клуб в България. В периода 2010 г. – 2013 г. става председател на Младежко евро-атлантическо дружество и отговаря за дейностите, инициативите и изпълнението на международни програми и проекти, част от които са финансирани от ЕС и НАТО. През август 2014 г. се присъединява към делегацията на ДПС в Европейския парламент, където е външнополитически съветник на евродепутата Илхан Кючюк.
Народен представител в 49-то Народно събрание. Член на Централно оперативно бюро на ПП ДПС.

2. КАРОЛИНА КЬОЛЕР
Областен председател на Движение за права и свободи – Враца, трети мандат общински съветник, заместник председател на Общински съвет – Мездра. Член на постоянните комисии по „Финанси и бюджет“, „Устройство на територията“, „Спорт, туризъм и младежки дейности“.

3. ХРИСТО НАЙДЕНОВ 
Областен председател на младежката структура на ДПС – Враца, общински съветник в Общински съвет – Враца. Бакалавърска степен „Икономика на недвижимата собственост“, магистър по „Икономика на отбраната и сигурността“. Експерт „Лицензионна дейност“ в БЕХ.

4. МАРИН ЦВЕТКОВ
Завършил Национален военен университет „Васил Левски“ със специалност „Индустриален мениджмънт“, степен бакалавър. Магистърска степен от Военна академия „Г.С. Раковски“ по специалност “Индустриална, енергийна и климатична сигурност“. Магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски“ по специалност „Енергийни пазари и услуги“. Два мандата общински съветник в Общински съвет – Враца. Експерт „Маркетинг и анализи“ в „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД

5. СТЕФАН ВЪЛКОВ
Общински председател на младежката структура на ДПС в Козлодуй. Магистър инженер от Технически университет – София със специалност „Ядрена енергетика“. Инженер по управление на реактора в „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД.
 
6. МЕХТИ ДИМИТРОВ
Общински председател на младежката структура на ДПС – Бяла Слатина.

7. ХРИСТО ИВАНОВ
Общински съветник в Общински съвет – Мездра. Председател на ПК  „Сигурност, опазване на обществения ред и граждански права“. Член на ПК „Образование, култура и наука“ и на ПК „Здравеопазване“.

8. СВЕТЛИН ГЕРАСИМОВ
Общински съветник в Общински съвет – Враца /мандат 2011-2015/. Завършил НБУ със специалност „Икономика и финанси“, степен бакалавър. Магистърска степен от УНИБИТ със специалност „Национална сигурност“. Дългогодишен финансов консултант в „Инвестбанк“ АД. Експерт в ДФ „Земеделие“. 

9. СТЕФАН АНГЕЛОВ
Общински председател на ДПС – Хайредин. Четвърти мандат кмет на кметство Михайлово.

10. ВЕРОНИКА ПЕТКОВА
Завършила Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов със специалност „Счетоводство и контрол“. От 2019 година заема длъжността Старши специалист „Приходи и ГРАО“ в кметство Липница, община Мизия.

11. БРАНИМИР БОЧЕВ
Зам.-областен председател на ДПС – Враца, член на ОБ на ДПС – Враца. Завършил Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов със специалност „Статистика и иконометрия“.  Заместник кмет Хуманитарни дейности  в Община Бяла Слатина /мандат 2015-2019/. Общински съветник в Общински съвет Бяла Слатина /мандат 2007-2011/.

12. МИРЧО МИРЧЕВ
Общински председател на ДПС – Мездра. Основател и първи общински председател на ДПС в Мездра. Три мандата общински съветник в Общински съвет – Мездра. Председател на ПК „Предотвратяване и установяване конфликт на интереси“ и член на ПК „Финанси и бюджет“ към Общински съвет – Мездра.


Гласувайте за ДПС с №28 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
10.05.2024, 20:53 часа
1075 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha