Гъндев и Томата се обединиха срещу Георги Божинов

Гъндев и Томата се обединиха срещу Георги Божинов

Бившите народни представители Димитър Гъндев и Тома Томов са обединили сили срещу водача на червената листа във Врачанско Георги Божинов, научи tribali.info. На дискретна среща минала събота, продължила близо два часа, двамата ексдепутати се договорили да работят усилено да изхвърлят от бъдещия парламент наложения силово Божинов. Тома Томов, който в последния момент бе преместен от второто на третото място в листата на БСП, е гарантирал гласовете на братята роми да са за него, а Гъндев обещал да организира разбитите редици на столетницата да гласуват преференциално за Томата и така да изхвърлят водача от играта. Преди няколко години Димитър Гъндев беше областен лидер на червените и именно интригите на Божинов го прогониха от партията. Като опитен играч Гъндев усеща, че Божинов е уморен, не е във форма и сега има прекрасната възможност да си отмъсти. Томата пък е кръвно обиден от нечистоплътните действия на партньорите му от БСП и на всяка цена иска да демонстрира своята мощ във Врачанско.
Действията на двамата политици са улеснени и от неадекватното поведение на очевидно загубилия форма Георги Божинов. Предизборната кампания започна, а той все още не може да си организира листата и да я представи пред медиите. На срещите със социалистите говори с плам за световния империализъм и сякаш не е разбрал, че е дошъл XXI век. Видно е, че след като минала година Сергей Станишев го изхвърли от кандидатите за народни представители и остави извън борда на голямата политика, е загубил много от традиционното лицемерие на червените и сега върти плочата с темите отпреди ноември 1989 година. За първи път в историята има реална опасност БСП да не спечели нито един мандат в червената крепост Враца, тъй като партийния актив скочи публично срещу налагането на Божинов за водач на листата и сега се очаква голяма част от хората да гласуват за своя любимец Иван Аспарухов, който обаче вече е в АБВ. Останалите разколебани социалисти почти сигурно ще накажат натрапения червен барон с преференциално гласуване за друг от листата.
При очакваната ниска избирателна активност няма да е чудо, ако Тома Томов, с помощта на Димитър Гъндев, успее да скочи от третото място директно в парламента и Божинов отново да остане извън голямата политика. Лошото е, че при очакваното бъдещо коалиционно управление на десните партии, той няма да може да продължава да прибира хиляди левове месечно като член на борда на директорите на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД. И най-после ще заживее като обикновен български пенсионер.

10.09.2014, 09:15 часа
5624 16
Коментари

Смотльо

16.09.2014, 13:03 часа
Пак ли тоя препечен мангал, бе! На дай Боже да влезе в парламента, ще се скъса от кражби! Как е огладнял сега!

Безпартиен гласопода

11.09.2014, 21:37 часа
Не вярвам и думичка на написаното!!!

10.09.2014, 22:12 часа
Тази статия е ълен "турулю гювеч". Не е нужно Гъндев и Томата да разкешват за да прее*ът Божинов. За него няма да гласува никой, но и за циганина и Гъндев също та даже и за пари. Цяло чудо е че БСП залага на куци коне.

ba6 selianin

10.09.2014, 21:56 часа
aloo drugarite bsp i nz si kvi 6to ne se mahnete i da ostavite grada da se razviva

chlen ss

10.09.2014, 17:26 часа
Palen proval za BSP nachelo s Bojinov.Kak niama umen chovek ,koito da prozre tazi prosta istina.

ЦИК

10.09.2014, 15:17 часа
Ако гласовете за втория или третия и т.н. за 50 плюс 1 от всички гласували за листата,то водача пада в кофата за боклук!Божинов е пътнико свиден...

!

10.09.2014, 15:09 часа
Не е вярно!

Бъхи 67

10.09.2014, 15:01 часа
Водача на листа не се влияе от преференцията . Преди да пишете се осведомете !

ui

10.09.2014, 14:57 часа
Червените гниди ще се изядат един друг заради далаверата с многото пари.

Знаещ Ром

10.09.2014, 12:48 часа
Тома Томов няма начин да покаже електорална мощ,заради простата причина че ромите не го припознават като техен лидер.Но него този факт не го претиснява,защото вече е изпратил емисари по ромските квартали със съблазнителни оферти(пари в брой).
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha