Стартира приемът за безплатни винетки

Стартира приемът за безплатни винетки От 1 декември стартира приемът на документи за безплатни винетки за инвалиди, съобщиха от регионална дирекция „Социално подпомагане” във Враца.
Винетните стикери, които бяха предоставени тази година важат до края на януари 2017 г. Те са безплатни за лица, които имат 50 или над 50 % намалена трудоспособност или вид степен на увреждане. Винетките са предназначени за използване на републиканските пътища.
Молби-декларации се подават по местоживеене в регионалните дирекции на институцията. Кандидатите задължително трябва да представят удостоверение за ТЕЛК, лична карта и удостоверение за родствени връзки, ако автомобилът не е на името на инвалида. Към заявлението задължително се прилагат и копие на талона на автомобила, както и от договора за сключена застраховка „Гражданска отговорност”, която важи за следващата година.
До 20 дни след обработване на молбите и получаване на винетните стикери от Областното пътно управление, одобрените ще могат да ги получат от съответната дирекция, съобщиха още социалните.
От началото на другата година ще има промяна в документите, които трябва да се подават за безплатните винетки, като тя се отнася за адресната регистрация на кандидатстващите. До сега от социалната служба изискваха заявлението да се подава по постоянен адрес, но от 1 януари другата година ще се иска настоящият адрес на кандидата. 
24.11.2016, 13:17 часа
2106 1
Коментари

pa4e

28.05.2017, 18:30 часа
zna4i do sega bqxa kategori4ni 4e avtomobilat trqbva da e na imeto na invalida i nedavaxa vinetka za udostoverenie za rodstvena vraska nedavaxa i duma da se kage kakvo pravim sega???
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha