Социалното министерство панически спря реформите за премахването на детските надбавки

Социалното министерство панически спря реформите за премахването на детските надбавки Днес Министерството на труда и социалната политика бе принудено да разпространи официална позиция по повод публикуваната първо в информационна агенция BulNews.bg новина, че ще бъдат спрени детските надбавки за работещите родители.
„Във връзка с публикации в медиите ви информираме, че Министерството на труда и социалната политика не планира промяна в Закона за семейните помощи за деца, касаещи т. нар. детски добавки.
Не е вярна информацията, че ще бъдат спрени добавките за работещи родители. Регламентът за предоставянето им остава както досега. Напомняме ви, че от 1 юли границата за достъп до семейни помощи за деца ще се увеличи от 350 лв. на 400 лв. Това ще позволи на повече родители да получат подкрепа за своите деца.
При посещението си във Враца вчера министър Зорница Русинова обяви, че планира промени в Кодекса на труда. Тези намерения нямат никаква връзка с достъпа и реда за получаване на детски добавки от правоимащите семейства, а ще създадат по-добри условия за съвместяване на личния с професионалния живот на работещите родители“, се казва в официалното съобщение.
Направеното вчера изказване на министър Зорница Русинова имаше за цел да тества реакцията на българското общество за готвените промени в Закона за семейните помощи за деца. Това не е първият случай, при който подчинените на Бойко Борисов опипват почвата за непопулярни мерки. Бурната вълна на неодобрение в свободните медии и социалните мрежи обаче принуди управляващите от ГЕРБ да се откажат на този етап от реформите.
Информационна агенция „БулНюз“ разполага с пълен аудиозапис на изказването на социалния министър, на който ясно се чува обявеното от Русинова намерение да се спрат детските надбавки за работещите родители. 
29.06.2016, 11:42 часа
19861 4
Коментари

Възмутен

28.05.2017, 18:30 часа
Какви са мерките за съвместяване на личен живот и професионален? Политиката явно е насочена към данъкоплатците. Да ходят да работят вместо да се радват на децата си. Под соц. политика би трябвало да се рабира организиране на курсове за преквалификация и образоване на безкрайно безработни майки+ осигуряване на работа на същите... Така данъкоплатците ще бъдат повече. Това е соц. политика. Да товариш едно магаре до без край не е решение на проблема..за това и младите емигрират и ще продължата да го правят.

Дани

28.05.2017, 18:30 часа
Ами като имате аудиозапис, дайте да го чуем! Защото и аз избеснях от новината за премахването на детските надбавки за работещите родители, ама сега си давам сметка, че съм приела тази новина на юнашко доверие само въз основа на прочетеното от вас. Не че им вярвам на тези управници, ама нека говорим с факти все пак...

вълчо

28.05.2017, 18:30 часа
Е нали като е дошла нещо трябва да каже!

Мити

28.05.2017, 18:30 часа
Пак танго, две напред една назад, тия популисти всички имат раздвоение на личността! До сутринта едно, след обяд друго! Докога! Реформи йок! Не знаят леви ли са десни ли са, политици ли са или евтини търгаши! Смрад и ужас!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha