Нечувано! Ало измамници осъдиха врачанската полиция

Нечувано! Ало измамници осъдиха врачанската полиция Двама ало измамници, задържани при спецакция, заведоха дело срещу полицията във Враца, за 10 000 обезщетение за причинени неимуществени вреди, научи BulNews.bg. Магистратите от административния съд обаче уважиха частично искът им и постановиха областната дирекция на полицията в града под Околчица да плати само 1 000 лева от поисканата сума. Причината за неочакваното решение е, че по телата на двамата измамници имало травми от задържането, които можело да бъдат избегнати. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.
Пред магистратите измамникът Р.Г. заявил, че при задържането му ченгетата са стреляли по него и брат му Г.Г. без предварително предупреждение. Мъжът твърдял, че докато ги задържали им нанесли побой, като използвали и електрошок, докато им поставяли белезници. Престъпникът обяснил, че тези действия на униформените „са предизвикали у него силен стрес, страх за здравето и живота му, както и физически болки и страдания“.
Припомняме, че на 21 ноември миналата година двамата телефонни измамници бяха задържани във Враца. Всичко започнало, когато непознат глас се обадил на жена, която живее в ж.к. „Сениче“, и поискал определена сума. Жената обаче веднага подала сигнал на тел.112 и незабавно била организирана засада за измамниците.
Дамата отишла на мястото на срещата близо до бл. 64 в „Сениче“ и предала на двама непознати мъже пакет, в който имало вестници. В този момент полицията се опитала да арестува бандитите, но единият от тях извадил пистолет и започнал да стреля по тях. След това мъжете скочили във „Фолксваген Пасат“ с врачанска регистрация и с мръсна газ тръгнали да бягат.
Започнала гонка, при която престъпниците минали на два светофара на червено и се опитали да се измъкнат към РУМ-а в ж.к. „Дъбника“.
В преследването се включили три патрулки и две цивилни коли, които заклещили бегълците край новия парк в Комплекса. Там били задържани.
В съдебна зала Г.Г. разказва, че по тях стрелял без предупреждение мъж, който не бил с униформа или отличителни знаци. От стрелбата се е счупило предното ляво стъкло на колата. Впоследствие видял, че куршумите са ранили брат му по дясното бедро. Това изплашило както него, така и брат му и за това натиснал здраво педала на газта, като целта им е била да отидат в най-близкото районно управление. По думите му полицейските служители буквално ги спукали от бой.
29.07.2016, 08:30 часа
15524 15
Коментари

Илия

28.05.2017, 18:30 часа
Не мога да разбера как хора, които си нямат и на представа какво се е случило коментират толкова свободно, но все пак такъв е манталитета на по–голямата част от хората, които живеят по нашия край– злобни, жалки и винаги търсещи къде да излеят своята злоба, без значение дали мнението им е правилно или не. Нито сте били там, нито знаете какво се е случило, тези момчета не са виновни, а бяха те измамени и ви пожелавам да ви застигне подобна съдба, за да видите дали е добре да бъдете съдени от някакви жалкари докато всъщност нямате вина.

ruslan

28.05.2017, 18:30 часа
Тази Свилена е явно от бандата ...

Свилена

28.05.2017, 18:30 часа
Селянина си ти ;д .. СМЕШКА! Явно добре познаваш как бият ченгетата.., поступали са те предполагам.. ; ) А относно това дали са ги ступали ТЯХ добре - е ступали са ги достатъчно .. Не ти пожелавам на теб да ти скачат на главата ; ) и да те удрят с шокови палки :))) и ''селянката'' ги защитава, защото много добре знае какво са направили и какво не.. А ти си една злобна мишка, която цвърка и дори не знаеш защо цвъркаш.. Прибирай се в мишата дупка и си трайкай ..;))

Станислав

28.05.2017, 18:30 часа
Малко са ги били, в горните квартали играят метални палки и ножове,а мазетата са ни страшни изолатори куките като хванат такива даже не ги бият достатъчно, но попаднат ли на хорааа :D Тая селянката пък ги и защитава, не донесоха пара вкъщи ли само са ги биле пууу деееба и кьопавите которе :D

гергана

28.05.2017, 18:30 часа
Уважаеми критикуващи, господата "журналисти" обичат да раздухват нещата.Да правят от мухата слон... и да търсят 'под вола-теле" с евтините си сензацийки с които да си запълват колонките на "новините." Кои сме ние да размахваме пръстче и да съдим без да сме наясно с детайлите? Все пак всеки е невинен до доказване на противното.А що се отнася до полицията отдавна вече не вярвам в тази система,защото това не са "служители на реда" а мафиоти облечени в униформи!

Свилена

28.05.2017, 18:30 часа
И там НИНИ ЛИ СИ, каква си .. научи името на момчето и после говори, че ставаш смешна :) и вземи излез от това село в което си, защото с този диалект и неграмотност доникъде, няма да стигнеш :)!!

Свилена

28.05.2017, 18:30 часа
Алоо коментиращите !! Кои сте вие, че да коментирате? Бяхте ли там, видяхте ли!! Момчетата меко казано бяха спукани от бой!! Р.Г пред мен вадеше следите от куршума в КРАКА СИ!! Следите измислиците на МЕДИИТЕ и си мислите ,че знаете всичко? Вината на момчетата е била само в това, че са били В ГРЕШНОТО ВРЕМЕ НА ГРЕШНОТО МЯСТО!! Пръснаха се куп пари и куп нерви за нищо !! Виновниците, които са убили лежат по година ,2 - 5 ,а тях ги грозеше до 10 години !! Майката беше съсипана от до!! А момчето Г.Г щеше да бъде с КРИМИНАЛНО МИНАЛО и мечтата му да следва щеше да бъде СЪСИПАНА! Ясно ли ви е, момчето няма по-слаба оценка от 6!! Никога никъде не са имали проблеми . ТЕ САМИТЕ СТАНАХА ЖЕРТВА НА ИЗМАМНИЦИ. Месеци подред медиите СМЕНЯХА ИНФОРМАЦИИТЕ ОТНОСНО РАЗСЛЕДВАНЕТО !! И написаха куп несъществуващи неща . Спрете да критикувате и да се правите на велики след като грам не сте наясно.

Свилена

28.05.2017, 18:30 часа
И още нещо не сте били свидетели на ситуацията първо, дори след ареста не сте били за да видите разбитата психика на момчетата!!! Бяха сринати дотолкова, че имаше опасност дори от това да си причинят нещо! Който не го е преживял да не коментира, безмислените ви коментари - НЯМА КОЙ ДА ГИ ЧЕТЕ! Безмозъчен народ, знае само да плюе да плюе и да лиже задниците на виновниците и когато разбере истината и разбере, че не е бил прав започва да лиже задниците на жертвите. Осъзнайте СЕЕЕЕЕЕ. Прост народ!!

ap

28.05.2017, 18:30 часа
до Из. Ма. Тези двамата са на свобода само 3 дни бяха горките в ареста

Из.Ма.

28.05.2017, 18:30 часа
Горките, страдалци измамници. Дано са вече на свобода, да продължават да лъжат старите хора! Горките измамници, дано си намерят кадърен адвокот, а той да открие състрадателен прокурор и всеопрощаващ съдия, и нека МВР да си плати всичките 10 хиляди лева. как така ще арестуват телефонни измамници, тези полицаи нямат ли си друга работа. Ако измамниците поискат 1 милион, пак да бъдат уважени исканията на измамниците.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha