Случаят с измамената баба в Монтана: Заловиха мнимия полицай, оказа се от Врачанско

Случаят с измамената баба в Монтана: Заловиха мнимия полицай, оказа се от Врачанско Младеж от Врачанско се оказа мнимият полицай, подлъгал баба от Монтана, за да му даде спестяванията и златото си, съобщиха от МВР в града на Огоста.
Припомняме, че случаят е от 28 февруари, а за него писа медията ни.

Не се научиха! Мними лекар и полицай преметнаха баба от Монтана, взеха ѝ парите и златото

72-годишна от Монтана получила обаждане на домашния си телефон от непознат. Той заявил, че са необходими финансови средства за хирургическа интервенция. Малко по-късно бабата получила второ обаждане, от друг човек, който се представил за началник на криминална полиция. Мнимият полицай я инструктирал да предаде, намиращите се у нея налични пари, с цел съдействие в полицейска операция по залавяне на престъпна група, която е поискала финансовите средства за мнимата медицинска операция. 
Обадилият се я въвел в заблуждение и поддържал у нея такова, вследствие на което същата изхвърлила намиращите се у нея 1800 лева и златни накити - пръстен и гривна с общо тегло 6.5 грама. 
Вчера, при проведена спецакция за ефективното противодействие на битовата престъпност и след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 24-годишен жител на Роман. 
По случая е образувано досъдебно производство на районното управление в Монтана за извършено престъпление по чл.209а, ал.1 от НК.

*Снимката е илюстративна
07.03.2024, 12:46 часа
1224 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha