Над 1 000 ловци откриват сезона във Враца

Над 1 000 ловци откриват сезона във Враца Между 1100 и 1500 ловци ще открият сезона на прелетния дивеч във Враца, научи BulNews.bg. 26 ловни дружинки ще преследват пъдпъдъци, гургулици, гривяци и гугутки из областните стърнища. Официално сезонът се открива в събота - на 13 август и продължава до ноември.
„Активните ловни дейности на прелетния дивеч са предимно през август и септември. Ако до късния октомври пернатите не са отстреляни, те загиват със застудяването на времето”, обясни шефът на врачанските ловци Стоян Стоянов и уточни, че от 1 октомври официално започва и сезонът на местен полезен или едър дивеч.
За безопасното протичане на ловния сезон, ловците във Враца са получили инструктаж на предварително съвещание. На водачите на отделните ловни дружинки са дадени предписания за природосъобразно ловуване. Врачанските ловци са провели и предварително състезание по ловна стрелба на обособеното стрелбище „Дъбника”.
За ловуване в сезона на прелетния дивеч ловците използват активно добре обучени кучета – „птичари”. Най-често застъпените породи сред тях са поинтер, сетер и бретон шпаньол, обясни Стоянов.   
09.08.2016, 11:56 часа
1124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha