Панаирът в Кула започва на 15 август

Панаирът в Кула започва на 15 август Усилено тече подготовката за традиционния кулски панаир, който тази година бележи своя 100-годишен юбилей. Готова е културната програма, която включва събития за всеки вкус и интерес.
Панаирът се открива на 15 август, понеделник, от 20.00 часа, с приветствие на кмета на Община Кула и голям концерт с участието на съставите от местното читалище "Просвета 1882". Сутринта ще започне и турнирът по тенис "Кула Оупън". 
На следващия ден гражданите и гостите на града могат да посетят изложба на кулски художници в зала на читалището, а за децата има детски пленер и Ден на отворените врати в Спортен комплекс – Кула, където безплатно могат да ползват басейна и другите съоръжения.
Вечерта на панаира всички ще могат да се насладят на изпълнението на оркестър "Виво Монтана".
Едно от най-важните събития е Второто издание на Международния фолклорен фестивал на танцовото изкуство "Надиграване в Кула" на 18 август. Фестивалът се провежда на площада в града и представя танцовото изкуство на местни състави и гости от Сърбия и Румъния.
Гвоздеят на седмицата е на 19 август – Ден на град Кула, когато още от сутринта започват тържества – с вдигане на знамена, водосвет, тържествено заседание на Общинския съвет, на което ще има награждавания на заслужили граждани. Вечерта за всички ще пее известната народна певица Николина Чакърдъкова и други изпълнители.
Има още много изложби, игри и забавления за малки и големи. През тази панаирна седмица градчето ни ще се напълни с гости и земляци, ще грее с усмивки и добро настроение.
Прелюдия към панаирната седмица е шестото поредно издание на Мотокрос Кула на 14 август. Началото на състезанието е от 10 часа, а квалификациите ще са предишния ден. Тази година, освен атрактивните изпълнения с мотори, ще има и АТВ шоу.
12.08.2016, 15:50 часа
2069 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha