Чиновничка съди община Враца, съкратили я неправомерно

Чиновничка съди община Враца, съкратили я неправомерно Магистратите от административния съд във Враца върнаха на работа съкратена неправомерно чиновничка от общинската администрация, научи BulNews.bg.
Старши юрисконсултът Ани Цветанова е била съкратена по заповед на кмета на Враца Калин Каменов на 20 април тази година. Врачанката веднага обжалвала заповедта, като преди дни магистратите я възстановиха отново на работа. Доводът на кмета за прекратяване на трудовия договор с Цветанова е заради съкращаване на длъжността в дирекция “Административно-правни дейности“.
В длъжностното разписание на общинската администрация, което е в сила от 15.02.2016г., действащо до издаване на оспорената заповед, в дирекция “Административно-правни дейности“ съществуват 7 щатни бройки – един директор, трима главни юрисконсулти, един главен експерт обществени поръчки, един старши юрисконсулт и един юрисконсулт.
На 29.03.2016г. обаче общинският съвет е одобрил нова обща численост и структура на звената в общата и специализираната администрация, като с решението отпада една от щатните бройки в дирекцията. Това е именно длъжността старши юрисконсулт, която Ани Цветанова е заемала.
Така от 20 април в дирекцията числеността вече била от един директор, двама гл. юрисконсулти, двама главни експерти обществени поръчки и един юрисконсулт. В последствие обаче се оказало, че от местата не било заето само едно за главен експерт по обществени поръчки.
Мотивите на магистратите да отменят решението на кмета е, че с новото длъжностно разписание е направена трансформация на щатните бройки. Основната причина се състояла в увеличаване с още една щатна бройка, отговарящия за обществените поръчки, която била вакантна. Ето защо според магистратите кметът не е мотивирал действията си, а въпросните промени не са били довели до оптимизиране на дейността на администрацията.
Според съда е трябвало да се степенува длъжността юрисконсулт и при съкращение е трябвало да отпадне само юрисконсулта.  Оказва се, че премахването на длъжността „старши юрисконсулт“ е нарушение на разпоредбите, а несъобразяването на административния орган с изисквания прави заповедта незаконосъобразна.
27.10.2016, 08:19 часа
3220 4
Коментари

коло

28.05.2017, 18:30 часа
Най - големия подмазвач на Кмета от юристите е неграмотника Генко от Згориград. Вече и врабчетата му се смеят. Ако Кмета му каже да го захапе по нежните части......не би се замислил изобщо.

Владо Мастиката

28.05.2017, 18:30 часа
Пиян съм и не моа да го дигна дейба...

аз

28.05.2017, 18:30 часа
Браво Ани! Отвращавам се от кадрите, които останаха в тази община, но това е благодарение на калинката!!! Набута всякакви неграмотници, вдигна им заплатите до небесата и всичко им е ОК, на някои от старите (на подмазвачите де също им вдигна заплатите, а другите хора, кучета ги яли)! Боклук не се поинтересува даже кой какво работи в общината!!!!

Боби Ц

28.05.2017, 18:30 часа
Обезщетението, което ще получи г-жа Цветанова за чия сметка ще бъде? Защо в Общината са на работа пенсионери, а млади кадри бяха освободени, под чии указания? Колко нови граждански договора има от началото на годината? Колко дела е изгубила Общината във връзка със заповеди, които са незаконосъобразни? Много още въпроси мога да се задат на Кмета, но съветниците са заети да се подмазват на Каменов да пооредят някой роднина и да си получат парите които им плащаме всички граждани на бедната Община Враца!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha