Мобилни екипи извършват прегледи сред малцинствата в Монтанско

Мобилни екипи извършват прегледи сред малцинствата в Монтанско Правят прегледи с мобилни кабинети на здравно неосигурени хора от малцинството и на такива със затруднен достъп до лечебни заведения. Здравният контрол ще се извършва в област Монтана до края на месеца.
Профилактичните прегледи се провеждат в изпълнение на заповеди на министъра на здравеопазването по Националната здравна стратегия на Република България за интегриране на ромите на територията на област Монтана. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) разполага с два мобилни кабинета – за педиатрични прегледи и  флуорограф, поясни заместник директорът на РЗИ д-р Мария Каменова: 
"Единият мобилен кабинет е за извършване на профилактични педиатрични прегледи на лица от 0 до 18 години, а другият мобилен кабинет флуорографски кабинет, чрез който ще се извършват профилактични прегледи чрез осъществяването на рентгенови снимки и активно издирване в ранен стадий на белодробни заболявания, които са социално значими при възрастни лица над 18 години."
Дейностите с мобилните кабинети ще бъдат съпроводени от разяснителна кампания. Тя е за значението на профилактичните прегледи при ранното откриване, своевременна консултация и лечение на белодробните заболявания при възрастните. Мобилните кабинети са предоставени на болницата в Берковица и Монтана.
22.11.2016, 16:46 часа
648 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha