Ограничават продажбата на птици по пазарите във Видинско

Ограничават продажбата на птици по пазарите във Видинско Строги мерки за недопускане продажба на птици по пазарите във Видинско поиска областният управител Момчил Станков на провелата се среща с кметовете на 11-те общини от региона. Мерките се предприемат във връзка с появата на инфлуенца по птиците.
От 20.12.2016 г. е в сила заповед на областния управител за ограничаване и ликвидиране на огнищата на птичи грип на територията на област Видин. С нея се възлага на кметовете на общини да проведат заседания на общинските епизоотични комисии и да предприемат мерки за недопускане разпространението на заболяването.
„Областният управител поиска от общинските кметове да извикат кметовете на малки населени места и да ги предупредят за проявата на инфлуенца сред домашните птици. За целта кметовете на малките населени места трябва да изготвят актуален регистър на различните видове домашни птици, отглеждани в задните дворове на домакинствата. „Предупредете кметовете да обясняват, че при смъртност на домашни птици веднага трябва да се подава сигнал и да се уведомяват ветеринарните власти. Хората трябва да знаят, че при умъртвяване на техните птици, те ще бъдат обезщетени”, заяви областният управител Момчил Станков.
Той посочи, че са предупредени ловните дружинки да не се издават бележки за лов на пернат дивеч, който е забранен след установяване на инфлуенца по птиците в региона.
23.12.2016, 13:43 часа
480 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha