И утре няма да се учи в Оряхово

И утре няма да се учи в Оряхово Сигнал за ниски температури в учебните помещения е подал кметът на община Оряхово Росен Добрев, каза директорката на регионалното управление по образованието във Враца Галина Евденова. Кметът е поискал от инспектората разрешение да обяви и утрешния ден за неучебен.
„Кметът на Оряхово е използвал допустимите три дни, в които е разрешено да не се учи. При това положение от РЗИ-Враца трябва да направят замерване на температурите и те да издадат заповед за удължаване на неучебните дни”, обясни Галина Евденова.
От днес, освен в община Оряхово, всички общини в областта са възобновили учебния процес. Директорът на инспектората по образованието заяви, че други сигнали за ниски температури в класните стаи не са получавали.
„В правомощията на директорите на училищата е да преценят, ако е по-ниска темпеартурата в помещенията, да намалят учебните часове, за което имат нашето разрешение”, уточни Галина Евденова. Тя допълни, че днес е имало училища, в които температурата е била около 23-24 градуса.
12.01.2017, 15:19 часа
1016 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha