Вижте как кръщават децата си в Монтана! Ще останете изумени

Вижте как кръщават децата си в Монтана! Ще останете изумени Тенденцията в избирането на имена на децата в последните години е претърпяла невиждана трансформация. Родителите правят все по-нестандартни избори за своите рожби, което води до доста трагикомични резултати.
Северозападът и в частност Монтана не изостават от модните тенденции. Справка на BulNews.bg в Центъра за услуги и информация на граждани към общината показва доста любопитни данни за най-младото поколение граждани. Администраторите в центъра са направили и класация на най-интересните имена, избирани от родителите.
За изминалата година преобладава тенденцията малките момиченца да бъдат кръстени на известни изпълнители или герои от сапунени сериали. Пример за това са имената Прея, Адел, Нисрин, Крумея, и Шаниела, а някоя малка принцеса пък е кръстена с малкото име на известната турска писателка Елиф Шафак.
Сред момчетата се забелязва по-скоро американско влияние, тъй като в класацията фигурират имената Нейтън, Вейдън, Мари, Алехандро, както и такива с неясен произход като Лио и Лиян.
Тенденцията обаче не е само от тази година. Справка показва, че през предходните две години е имало куриозни случаи. През 2015 г. се забелязват страни трансформации на някои от традиционните български имена, като Цветиан, Таниел, Вирослав и Версиан, наред с нетипичните Каан, Линан и Керим. През 2014 година, най-вероятно заради Световното първенство по футбол, някои от родителите са решили да отдадат почит на любимите си футболисти, като кръстят отрочетата си например Роналдо, Анхел и Фабиан. От въпросната година са и куриозните имена Здравослав, Бехюл и Аделиан, а едно бебе е получило названието на самия Господ – Исус. 
Имената на невръстните девойки от предходните години също са изключително интересни. През 2015-а най-странните от тях са Катлея, Милослава, Анабела, Сандия, Салма, Сала и Касиа, а предишната - Гюла, Вайлет, Аманда, Роуз, Марая, Аслъ и Георгичка.
За щастие тази тенденция в избирането на странни имена не е станала масова и най-популярните названия все пак са традиционни, но и такива, които се срещат в цял свят. За предходните 3 години най-много момченца са били кръстени Александър, Никола, Георги и Виктор. При момиченцата обаче има известна промяна, тъй като най-популярните преди години Ванеса, Сияна и Александра са отстъпили място на Рая, Крисия, Виктория и Никол.
394 бебета - 195 момчета и 199 момичета с постоянен адрес в град Монтана са родени през 2016 година в местната болница. Това е абсолютен рекорд за новопоявили се жители на областния град през  последните три години.
20.01.2017, 08:35 часа
15084 3
Коментари

мими

28.05.2017, 18:30 часа
И какво му е странното на Марая ??? Стига сте драматизира злобари !!! Търсете отчет на тия боклуци дето избрахте , а не на глупости всеки да си запише детето както иска ! Свършиха ни проблемите та сме тръгна ли имена да коментира ме ! Простотия Българска ! :)

вече съм Циганин

28.05.2017, 18:30 часа
мангалска работа, но това е защото циганите се котят като плъхове за да вземат помощи, а на българските деца даже на дават детски и жените ни не раждат или ако родят то е едно и край, но поговорката гласи не е луд тоя който яде баницата а тоя който му я дава, дееба и държава и управници и овчи народ!!!!!!!!!!!!!

Анонимен

28.05.2017, 18:30 часа
Циганска работа...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha