Ограничиха движението на тирове към Видин заради огромна опашка на Дунав мост 2

Ограничиха движението на тирове към Видин заради огромна опашка на Дунав мост 2 15 километра е опашката от тирове, чакащи да преминат по Дунав мост 2 при Видин. Колоната снощи достигна до надлеза за село Новоселци. За интензивен трафик предупреждават от Гранична полиция. По информация на наши читатели, колоната днес е до ТЕЦ-а, при входа на града.
От Агенция "Пътна инфраструктура" ограничиха движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-1 София - Видин в посока Видин. Причината е възникнало затруднение на функционирането на ГКПП в Румъния.
Фериботът при Оряхово не работи и всички товарни автомобили са се насочили към моста при Видин, обясниха от дружеството за управление на моста. Работи се на три платна, като през около половин час се пропускат по 15-20 тира.
При посещението си във Видин вчера министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова обясни, че продължава обсъждането на мерки за облекчаване на трафика:
"И при премиера ги обсъждахме, и с министъра на транспорта. Става въпрос за организация на работата от румънска страна. Разговорите с тях трябва да вървят по линия на контакта между министрите на транспорта, защото те са принципали в съвместното дружество. Нашето предложение е от румънска страна да се отвори ново, трето трасе. Има уверение по принцип, че ще се вземат мерки, за да спрат задръстванията", обясни Бъчварова. 
22.01.2017, 12:53 часа
1482 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha