Поощряват хората, които работят по програма за заетост във Видинско

Поощряват хората, които работят по програма за заетост във Видинско В Ружинци обявиха отличие за най-добър домашен помощник, за да поощрят хората, които изпълняват дейностите по проект на общината. 55 души се грижат като домашни помощници, лични асистенти и социални асистенти за самотно живеещи, трудноподвижни хора в общината, каза кметът Александър Александров.
"Идеята дойде спонтанно, след като от разговори с потребители и социални работници се оказа, че някои хора вкарват душа и сърце в своята работа и се отнасят много професионално към задълженията си. Решихме да обявим такъв конкурс за най-добър домашен помощник, най-добър личен асистент и социален асистент, защото трябва да поощряваме професионализма, вниманието, доброто  обслужване, коректността в изпълнението на задълженията и така да стимулираме всеки един да се отнася по-добре към професионалните си задължения", посочи Александров.
Домашен помощник за месец януари е Емил Драгинков.
Той е мъж на 50 години, който от скоро работи по програмата, защото титулярът е в продължителен болничен и той го  замества. Оказа се, че с много голямо желание и сърце се е включил в тази програма. Той помага на възрастна жена и инвалид, а докато отиде до тях разнася и топлата храна на съседи, които получават обяд по програма на общината.
В община Ружинци има много хора, които се нуждаят от асистенти и домашни помощници. Ще търсим начин да осигурим грижи за тях, каза Александър Александров.
07.02.2017, 09:27 часа
481 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha