"Локо" /Мездра/ победи "Бойчиновци" в контрола

"Локо" /Мездра/ победи "Бойчиновци" в контрола Новакът във Врачанската "А" ОФГ "Локомотив" /Мездра/, който е втори на полусезона в първенството победи третия в есенното класиране в "А" ОФГ Монтана "Бойчиновци" с 3:2 в контролна среща, която се игра на изкуствения терен на градския стадион в Мездра. Проверката бе втора и за двата отбора в рамките на зимната им подготовка. Неофициален дебют с червено-черната фланелка направи неостаряващият плеймейкър Илия Илиев, който бе с основен принос за успеха на домакините. През пролетта той и още двама опитни футболисти ще подсилят тима на "железничарите" в борбата им да спечелят промоция за влизане в Северозападната Трета лига. 
В първите минути на мача гостите, чийто наставник е Александър Александров-Вош. стояха по-добре на терена и още в самото начало поведоха в резултата. Oще в 6-та мин. централният нападаrел Мирослав Йорданов-Джудиста се разписа за 0:1. а само 5 мин. по-късно Кристиян Радославов покачи на 0:2 след перфектно изпълнен пряк свободен удар. Между тези два гола бързоногият нападател на локомотивци Валдемар Стоянов пропусна дузпа. отсъдена за игра с ръка в наказаrелноro поле на противников състезател. Пет минути преди почивката капитанът на росонерите Борис Тончев препарира враrаря на Бойчиновци Росен Кирков с ювелирен изстрел от пряк свободен удар и намали на 1:2. 
В 59-тa мин. Тихомир Найденов-Бизнеса навърза няколко бранители на съперника и с бомбен шут възстанови равенството - 2:2. Малко преди това Валдемар Стоянов пропусна втора дузпа, дадена от главния рефер Илиян Маринов за нарушение в пеналта срещу Николай Генов. Победата за домакините с 3:2 донесе бившият плеймейкър на "Славия", "Локо" /Мездра/ и "Ботев" /Враца/ Илия Илиев с фамозен изстрел под гредаrа от границата на наказаrелното поле в 66-ата мин. 
"Локо" /Мездра/ игра в състав: Кристиян Тончев. Камен Каменов. Ивайло Димитров. Тихомир Найденов. Мартин Монов. Пламен Йорданов. Николай Генов. Илия Илиев. Валдемар Стоянов. Борис Тончев (кап.) и Марио Иванов /Преслав Петков. Марио Вепинов. Иво Василев/. Междувременно днес треньорът Иван Георгиев-Саки картоrекира в Областния съвет на БФС Илия Илиев и още двама опитни футболисти - бившият хлаф на "Локо" /Мездра/ и на "Академик" /София/ в "Б" група Костадин Пилитов и централният бранител Емил Борисов. който също има солиден стаж в професионалния футбол. Очаква се към отбора да се присъедини и "железният" бранител Явор Янков, който в момента лекува контузия. Следващата контрола на "жепезничарите", която е последнага преди подновяването на шампионата ще бъде в неделя срещу юношите на "Ботев" /Враца/.
20.02.2017, 14:51 часа
436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha