Административният съд във Враца отбелязва 10 години с Ден на отворените врати

Административният съд във Враца отбелязва 10 години с Ден на отворените врати Административен съд – Враца организира „Ден на отворените врати“, който ще се проведе на 1 март 2017 г. от 9 часа до 17 часа в сградата на съда, намираща се на ул. „Иванка Ботева“ № 16.
Граждани и журналисти могат да разгледат сградата на съда, да се запознаят отблизо с всекидневието на магистратите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби.
Тази година Денят на отворените врати е посветен на 10-годишнината от създаването и началото на дейността на Административен съд – Враца.
По повод 1 март в 9 часа във фоайето на съда Дневния център за лица с увреждания ще представи изложба на ръчно изработени мартеници.
В 10 часа всички представители на медии могат да присъстват на пресконференция, в която председателят на съда Силвия Димитрова ще направи анализ на работата на институцията през изминалите десет години. Пресконференцията ще се проведе в заседателната зала на съда на III етаж.
От 11 часа специално поканени да присъстват на официалното честване на 10-годишнината са: председателят на ВАС, членове на ВСС, Председателят на Окръжен съд – Враца, окръжният прокурор, председателите на районните съдилища от съдебния район, Областният управител на област Враца, кмета на община Враца, ръководители на учреждения и др.
В изпълнение на образователната програма „Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ от 14 часа в съдебна зала № 3, ученици от X клас на СУ „Христо Ботев“ гр. Враца ще се запознаят с Конституцията на Република България. Това е третата от общо пет теми, предвидени до края на учебната година и ще бъде представена под формата на интерактивен урок от Мирослав Любомиров – връзки с обществеността в АдмС – Враца.
В 16 чaса всеки, който проявява интерес може да присъства на публично разпределение на постъпилите жалби и/или протести. Разпределението на постъпващите в съда оспорвания се осъществява чрез Централизирана система за случайно разпределение на делата, предоставена от ВСС, с която се определя съдия докладчик.
22.02.2017, 09:18 часа
929 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha