"Монтана" не удържа аванса си пред "Пирин"

"Монтана" не удържа аванса си пред "Пирин" "Пирин" би с 2:1 "Монтана" в мач от 21-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Ловеч и по този начин се доближи на шест точки от заветното шесто място, даващо право на участие в шампионските плейофи в първенството. В герой за благоевградчани се превърна завърналият се във футбола след година и половина отсъствие 37-годишен нападател Иван Цветков, който вкара победното попадение в 86-ата минута. Преди това монтанчани бяха открили резултата чрез Даниел Генов, а Даниел Младенов изравни. Много силен двубой за гостите изигра и Станислав Костов, отличил се с две асистенции.
Символичните домакини можеха да открият резултата в 10-ата минута, но Стивън Петков направи невероятен пропуск. В тази ситуация Андреас Васев се откъсна от центъра на терена по дясното крило, нахлу в наказателното поле на благоевтрадчани, пусна отлично към Петков, който стреля фронтлано от 6 метра в тялото на Макенджиев. Все пак по-активната игра на домакините даде резултат в 14-ата минута. Тогава Стивън Петков върна с пета към Даниел Генов, който стреля технично от 15 метра, топката се отклони в лявата греда и влетя в мрежата на "Пирин". Благоевградчани можеха да изравнят само 120 секунди по-късно, когато топовен шут на Юлиян Попев от 23-24 метра се отби в напречната греда. В 38-ата минута "Монтана" организира поредна опасна атака отдясно, която завърши с пас по земя към Петков, но малко не достигна на нахлуващия на скорост таран на домакините да засече топката в мрежата на орлетата.
След почивката "Пирин" се активизира и в 57-ата минута можеше да изравни, но изстрелът с глава на Станислав Костов след центриране от корнер "кацна" върху напречната греда. Само четири минути по-късно благоевградчани изравниха. Бамба можеше да блокира центриране на Костов, но не го направи. От това се възползва Даниел Младенов, който изпревари бранител на домакините и прониза Александров за 1:1.
Футболистите на Милен Радуканов продължиха да доминират, а усилията им се увенчаха с успех в 86-ата минута. Тогава Станислав Костов скочи за висока топка и изведе с глава резервата Иван Цветков, който останал очи в очи с вратаря Александров майсторски го преодоля.
26.02.2017, 17:38 часа
576 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha