"Скала" /Оселна/ изненада "Околчица" /Моравица/, "Скала" /Зверино/ загуби у дома

"Скала" /Оселна/ изненада "Околчица" /Моравица/, "Скала" /Зверино/ загуби у дома Абсолютният дебютант "Скала" /Оселна/ победи като гост с 0:2 актуалния шампион "Околчица" /Моравица/ на старта на пролетния полусезон от първенството по футбол във Врачанската "А" областна група. Дерби срещата от 14-ия кръг на шампионата се игра на изкуствения терен на градския стадион в Мездра. Точни за командата от Искърското дефиле, водена от кмета на селото Росен Николов, бяха капитанът Димитър Георгиев и Георги Иванов преди почивката. Двубоя изгледа председателят на Областния съвет на БФС Милен Бельов. 
Гостите започнаха по-активно мача и напълно логично още в самото начало поведоха в резултата. В 7-ата мин. капитанът на оселчани Димитър Георгиев изпълни майсторски пряк свободен удар от границата на наказателното поле и изведе "жълтата подводница" напред - 0:1. Домакините отвърнаха с опасен удар с глава на Вангел Вангелов, преминал на сантиметри от левия страничен стълб и със страховит изстрел на Иван Иванов, париран от безпогрешния в този двубой вратар на тима от Дефилето Лидиян Тодоров. 
В 31-ата мин. повратливият халф на "Скала" Георги Иванов се възползва от неособено убедителната намеса на стража на моравчани Николай Илиев след центриране от десния фланг и с атрактивна странична ножица покачи от непосредствена близост на 0:2 - попадение, оказало се последно в мача. След почивката формацията на кмета Коно Жилковски можеше да стигне поне до почетно попадение, но най-напред в 60-ата мин. Георги Янев пропусна да реализира дузпа, отразена с вещина от голкипера Лидиян Тодоров, а в последната минута на редовното време топовен изстрел на Иван Иванов от далечно разстояние срещна напречната греда.
Междувременно изпитващият сериозни кадрови проблеми отбор на "Скала" /Зверино/ заryби като домакин от "Ботев" /Криводол/ с 0:5. Мачът започна с минута мълчание в памет на 22-годишния Георги Атанасов от Зверино, който загина преди около две седмици при катастрофа. Точни за гостите бяха Емануил Димитров, Иво Николов и Владислав Каменов преди почивката, както и Благовест Ценов и Пламен Петров от дузпа след антракта. 
Днес следобед са последните две срещи от първия пролет кръг. От 15:30 часа вторият в таблицата на полусезона "Локомотив" /Мездра/ приема на градския стадион есенния лидер "Манастирище". По същото време третият в подреждането "Огоста" /Хайредин/ домакинства на четвъртия "Монолит" /Манастирище/. 
 
05.03.2017, 13:36 часа
1126 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha