Германия заплаши да съди САЩ

Германия заплаши да съди САЩ Германия може да изправи САЩ пред съда, ако администрацията на новия президент Доналд Тръмп спази обещанията си и наложи нови мита върху вносните стоки. Това заяви германският министър на икономиката Бригите Циприс само часове преди срещата на канцлера Ангела Меркел с държавния глава.
Освен днешните разговори на високо равнище във Вашингтон, предстои и среща на финансовите министри от Г-20 в германския град Баден-Баден, на която ще се обсъжда новата американска икономическа политика.
Самият Тръмп отправи директни предупреждения към германски производители и в частност BMW, заплашвайки да наложи 35-процентови вносни данъци, ако компанията продължи строителството на своя завод в Мексико.
Ако се докаже, че подобни налози са в нарушение с правилата на Световната търговска организация, „това няма да е първият път, в който Тръмп губи в съда", каза Циприс, имайки предвид оспорените мигрантски укази на президента, забраняващи влизането в САЩ на граждани от редица мюсюлмански страни.
17.03.2017, 12:38 часа
421 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha