Откриха Демонстрационен център за пречистване на отпадъчни води във Враца

Откриха Демонстрационен център за пречистване на отпадъчни води във Враца Областният управител на Враца Момчил Младенов и съветникът на министър-председателя на Република България Огнян Герджиков Христина Христова присъстваха на откриване на Демонстрационен център за локални инсталации и технологии за пречистване на отпадъчни води.
В началото на официалната церемония  Христина Христова прочете поздравителен адрес от името на Огнян Герджиков до кмета на община Враца Калин Каменов.
„Преди всичко бих искал да поздравя община Враца и Сдружение „Чиста България“ за усилията и най-вече за добрите резултати в създаването на Демонстрационен център за локални инсталации и технологии за пречистване на отпадъчни води. Важно е да отбележим финансовата подкрепа на държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Също така трябва да отбележим и ползотворното партньорство на община Враца с Демонстрационния център на локални пречиствателни станции в Лайпциг, Германия. Това партньорство е направило възможно центърът във Враца да бъде третият по рода си в Европа”, се казва в поздравителния адрес от името на проф. Герджиков.
След официалното откриване на Демонстрационния център за локални инсталации и технологии за пречистване на отпадъчни води, областният управител Момчил Младенов и г-жа Христова бяха запознати с устройството и експлоатацията на съоръженията в центъра. 
Средствата за изграждането на демонстрационния център са предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от бюджета на министерството за 2016 г., по програма 4 „Устройствено планиране, геозащита, водоснабдяване и канализация” и са на стойност 180 000 лв. Центърът се намира на територията на Пречиствателната станция във Враца. Две локални пречиствателни станции са дарени от немска фондация.
22.03.2017, 13:03 часа
2024 1
Коментари

герб ГУБИ вРАЧАНСКО

28.05.2017, 18:30 часа
ТОТЮ ЦИФКАТА КАКВО ГО КРЕПИ ТАМ? БОЕКО ЛИ ЧАКА, ПАК СЕ Е ОБЪРКАЛ ЗАВАЛИЯТА.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha