Строителна фирма търси работници, ще плаща по 900 лева на месец

Строителна фирма търси работници, ще плаща по 900 лева на месец Голяма строителна фирма от Враца си търси 10 работника. Позициите са обявени в Бюрото по труда в града, като критериите за избор не са високи. Търсят се кофражисти, общи работници и хора за изкопна работа. Месечните заплати на наетите ще бъдат от 800 до 900 лева, обещават от фирмата.
Към момента свободните работни места, обявени за областта, са 172, но от записаните хора на борсата няма много, които отговарят на изискванията на работодателите. Най-търсени са строителите, търговците, шивачките, както и хора в сферата на общественото хранене. Изискванията за опит тук са водещи и за това от Агенцията по заетостта започнаха да откриват програми за обучение на безработни, за да могат след това лесно да се реализират на пазара на труда.
От Бюрото по труда съобщиха, че в момента по различни програми се обучават общо 159 човека от областта. По проект на КТ „Подкрепа“ се обучават 82 озеленители, охранители и текстообработчици, по проект на КНСБ протича обучение на 15 озеленители за Криводол, а по проект на ТПП Враца се учат 21 оператора на компютър и 21 продавач-консултанти. Друг проект също обучава 20 оператора на компютър. Обученията ще приключат средата на май, като след това преминалите успешно ще бъдат предложени на работодателите.
В скоро време ще се търсят и близо 1000 души за различни позиции по програмата „Обучение и заетост“ за младежи до 29 години. Заявките са дадени от 128 работодатели от областта, сред които и държавни структури.  
23.03.2017, 08:29 часа
9055 1
Коментари

жоро

28.05.2017, 18:30 часа
900 лв ама работат без почивен ден и по 10 часа сметайте колко е надницата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha