Апелативният съд реши: Ценко Чоков остава в ареста

Апелативният съд реши:  Ценко Чоков остава в ареста Специализираният апелативен съд отказа да пусне на свобода скандалния кмет на Галиче. Защитата заяви, че той твърде много е престоял в ареста и намекна, че всеки ден зад решетките е нарушение на правата му. Адвокат Иво Найденов дори цитира практика на съда в Страсбург и заяви, че не желае да плаща, ако страната ни бъде осъдена за нарушени права по отношение на Чоков.
Чоков и синът му Мартин са подсъдими, че са част от престъпна група, която се занимавала с лихварство, телесни повреди и други. Защитата смята, че няма опасност, ако и двамата са на свобода, да се укрият. Чоков-баща и Чоков-син обясниха пред съда, че искат да са на свобода, защото се занимавали със земеделие и като арендатори много хора разчитали на тях. Земята трябвало да бъде обработвана сега, а и собствениците й очаквали рента.
Прокуратурата контрира и настоя двамата да останат в ареста.Съдът се съобрази с този довод и заяви, че двамата засега остават в ареста. Това решение даде повод на защитата да коментира, че решенията се вземат под натиск, особено след проверката в спецапелативния съд, която завърши с предложение за наказания.
Ценко Чоков вече е преместен в килия в софийския затвор. Там той ще чака да чуе присъдата му по обвиненията за участие в престъпна група, лихварство и побоища.  
23.03.2017, 16:50 часа
2637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha