Георги Гергов към Нинова: "Нямам какво да крия, защо гоните медиите?", тя: "Ние не крием нищо!"

Георги Гергов към Нинова: "Нямам какво да крия, защо гоните медиите?", тя: "Ние не крием нищо!" Оставката на Георги Гергов от ИБ на БСП, поискана от соцлидера Корнелия Нинова, е първа точка от дневния ред на Националния съвет на партията. Решението на председателя на БСП е заради ролята, която бизнесменът е изиграл в разгорелия се скандал между Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.
"С оглед на последните събития от няколко дни, които възбуждат много въпроси към партията поставям на вниманието ви да освободим г-н Гергов от ИБ на БСП с уважение, че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесен, тъй като е политическо лице от ИБ, не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", бе аргументът на Нинова, изложен пред пленума.
Гергов обаче още на старта захапа лидерката си, като се възпротиви на поканата й медиите да напуснат залата на пленума.
"Защо трябва медиите да излязат? Аз нямам от какво да се срамувам, нямам какво да крия от тях. Нека да видят какво съм направил", обади се той от място. Нинова отвърна "Ние не крием нищо, г-н Гергов" и му напомни, че винаги досега дискусиите на членовете на Националния съвет са се провеждали на закрито и след това ще бъдат информирани.
В началото на своето изказване Корнелия Нинова повтори заявката, че левицата няма да отстъпи от предизборните си ангажименти и още в началото на 44-тото Народно събрание ПГ на БСП са започнали да изпълняват своите заявки.
"Като опозиция бих искала да дадем нов стил в работата на депутатите, бихме искали да придадем нов морал. Затова внесохме предложение за замразяване на заплатите на народните заплати за целия мандат, без значение колко ще е дълъг той. Това не е популизъм", даде пример Нинова и даде заявка, че БСП ще продължи да провежда политика за отказ от привилегиите за депутатите.
Според нея ГЕРБ са спечелили изборите в името на народа, но ще го предадат в името на властта.
"Във вторник от 13.30 часа сме поканени от президента Радев на консултации, съобщи тя и добави, че след това ще се пристъпи към връчване на мандат за съставяне на правителство от страна на ГЕРБ и Обединени патриоти. Като опозиция ние няма да подкрепим този кабинет. Ние ще изпълняваме нашата предизборна програма, нашите политики, нашите обещания към хората. Ние сме алтернатива на това управление", категорична бе Корнелия Нинова. 
22.04.2017, 12:26 часа
938 1
Коментари

.

28.05.2017, 18:30 часа
Ще ми се да попитам Нинова,знае ли ,че в групата на БСП е най-големият измамник Николай Иванов,чиито доказателства за измами са все още в прокуратурата,не е ли грешка да поставят личности с подозрение за осъждане ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha