"Първа атомна" /Козлодуй/ агонизира без пари за футболисти, търси помощ от общината

"Първа атомна" /Козлодуй/ агонизира без пари за футболисти, търси помощ от общината Малко след като футболен клуб „Първа атомна“ /Козлодуй/ обяви, че отново се намира в сериозна криза и няма финансиране за втория полусезон, се оказа, че всъщност пари няма дори за приключване на първия. Заради това с официално писмо ръководството на клуба поиска сумата от 9 000 лева общински средства, за да може да се разплати и да приключи на нула есенния полусезон.
„Истината е, че пари няма. Това е положението“, заяви президентът на местния клуб Юрик Мартинов, който пое управлението му преди 3 месеца.
„Управителният съвет, в чийто състав съм и аз, трябва да понесе своята отговорност, тъй като ние пределно ясно знаехме какви са възможностите на Общината от гледна точка на финансирането – и в частност за футбола – така, както за всеки спорт в този град. Аз смятам, че не е съвсем честно отново да се прави компромис само за футбола. Защото за три години веднъж да изпаднеш и два пъти да фалираш е малко в повече“, изрази мнението си и общинският съветник и член на Управителния съвет на клуба Анатолий Абаров по повод искането на общински средства за излизане от третата поред финансова криза на футболния клуб.
Припомняме, че само 3 месеца, след като се взе решение Община Козлодуй да участва в управлението на „Първа атомна“ с цел по-голяма прозрачност, клубът отново изпада в ситуация на сериозни финансови затруднения, без ясна визия и план как ще се излезе от затрудненото положение. За провеждането на тренировъчния и състезателен процес през втория полусезон пък ще бъдат необходими около 50 000 лева, които се търсят от спонсори, но до момента без конкретни ангажименти.
В тази връзка Юрик Мартинов обяви, че на 30 юни ще даде специална пресконференция за медиите, обществеността и бизнеса, на която ще се обясни ситуацията, ще бъдат представени финансовите разчети и ще се чуят нагласите за развиването на футбола.
17.06.2017, 12:03 часа
1768 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha