380 участници пяха и танцуваха по време на фолклорния фестивал “Свидня”

380 участници пяха и танцуваха по време на фолклорния фестивал “Свидня” 380 участници пяха и танцуваха по време на традиционния фолклорен фестивал “Свидня”, който се проведе в местността “Попов мост”, която се намира на разклона за селата Копиловци и Говежда. За девети пореден път община Георги Дамяново даде поле за изява на местните състави и гости от региона да покажат творческите си възможности.
Фестът откри кметът на Георги Дамяново Цветелина Александрова. Депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров, който е бивш кмет на Георги Дамяново поздрави участниците в "Свидня”. Самодейците от читалище "Трудолюбие” в Георги Дамяново пресъздадоха обичая за Еньовден, а гостите на фолклорния фестивал минаха през огромен венец от билки и се поръсиха с вода за здраве.
25 фолклорни състави от общините Георги Дамяново, Чипровци, Берковица, Монтана, Медковец, Лом, Вълчедръм, Бойчиновци и Чупрене до късно вечерта огласяха с песните си Попов мост.  "Свидня” постави началото на празниците в община Георги Дамяново. През лятото предстоят срещи на "Младенин вир” в Дълги Дел и Слатина, а големия празник на Балкана на "Копрен” е на 19 и 20 август. 
24.06.2017, 19:03 часа
4445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha