Ремонтират бившата Стоматология във Видин

Ремонтират бившата Стоматология във Видин Започна ремонт на сградата на бившата Стоматологична поликлиника във Видин във връзка с трансграничен проект по програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Сърбия. 
Проектът цели да предложи интегрирано решение на изключителното разпространение на ортостатични и опорно-двигателни нарушения /ООДН/ у децата в училищна възраст в трансграничния регион.  
Предвижда се изграждането на два центъра за ортостатична и опорно-двигателна диагностика във Видин и сръбския град Княжевац. Те ще предлагат неинвазивни, радиационно-безопасни прегледи за деца в училищна възраст. 
Центърът във Видин ще бъде разположен на първия етаж в сградата на бившата Стоматологична поликлиника. Децата, при които се установят ортостатични и опорно-двигателни нарушения, ще бъдат подложени на физиотерапия чрез изправителна гимнастика съгласно специално разработена методология, съобщиха от пресцентъра на общината.
Основна целева група са децата в училищна възраст в общините Княжевац и Видин, които ще вземат участие в програми за скрининг и рехабилитация. Участие в проекта "Създаване на диагностични центрове за ортостатични и опорно-двигателни нарушения при деца в училищна възраст в Сърбия и България" ще бъде предложено на деца от местните училища, от малцинствени и уязвими групи, отпаднали от образователната система. 
Общият размер на проектното предложение е на стойност 577 397,61 евро, от които за община Видин – 279 281,59 евро.
25.07.2017, 15:27 часа
977 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha