Закон и ред! Напрежение около концесията на подземния паркинг на пл. „Христо Ботев“ във Враца

Закон и ред! Напрежение около концесията на подземния паркинг на пл. „Христо Ботев“ във Враца Кметът на Враца Калин Каменов ще бъде принуден да направи пълна проверка на концесията на подземния паркинг на площад “Христо Ботев“ във Враца. На вчерашната сесия на общинския съвет управителят на информационна агенция BulNews.bg Даниел Бузов зададе въпроси, свързани с изпълнението на дейностите по подписания през 2012 г. договор от страна на концесионера „Никем газ“ ЕООД.
Поводът за това са получените в редакцията сигнали, че предвидените в договора инвестиции не са се случили, което ще е достатъчно основание фирмата да бъде изгонена от общинския имот. На следващата сесия на общинския съвет Калин Каменов ще трябва да предостави доказателства за извършеното до момента от концесионера и какви мерки са предприети от страна на администрацията по контрола на цитираната концесия. Кметът на Враца е длъжен да отговори на следните въпроси, поставени от Даниел Бузов:
1.  Всяка година до 31 март концесионерът е длъжен да предостави писмени отчети за реализираните приходи от експлоатацията на обекта. Направено ли е това през последните 5 години от „Никем газ“? Има ли съответните документи с входящ номер?
2. Всяка година до 31 януари концесионерът е длъжен да предоставя писмен отчет за извършените инвестиционни мероприятия. Направено ли е това през последните 5 години от „Никем газ“? Има ли съответните документи с входящ номер?
3. Извършен ли е ремонт на паркинга и направа на външни настилки и паркоустройство? Има ли одобрени приемо-предавателни протоколи между общината и „Никем газ“ със съответните входящи номера?
4. Подновена ли е ел. инсталацията на обекта? Има ли одобрени приемо-предавателни протоколи между общината и „Никем газ“ със съответните входящи номера?
5. Изградено ли е видео наблюдение в обекта? Има ли одобрени приемо-предавателни протоколи между общината и „Никем газ“ със съответните входящи номера?
6. Има ли назначени 6 човека на работа в обекта? Регистрирани ли са тези работни места в НАП?
7. „Никем газ“ ЕООД е поело ангажимент да инвестира в обекта 174 000 лв. Има ли направени инвестиции и в какъв размер са? Има ли одобрени приемо-предавателни протоколи между общината и „Никем газ“ със съответните входящи номера?
В сигналите до редакцията на BulNews.bg се твърди, че почти нищо от заложеното в договора за концесия не е направено. Общинската комисия по законосъобразност на актовете и контрол над администрацията има всички основания да прегледа досието на този договор и да прецени дали да поиска неговото прекратяване. Обществото очаква кметът на Враца да прояви прочутата си принципна позиция при установени нарушения и да докаже своята амбицията да е добър стопанин на града, в който живее на квартира.
Информационна агенция BulNews.bg си запазва правото при получаването на официална информация от общинската администрация да сезира компетентните органи в Република България.
26.07.2017, 09:19 часа
6515 4
Коментари

охо бохо

26.07.2017, 16:47 часа
Империюта отвръща на удара!

Женята

26.07.2017, 16:20 часа
Браво за смелостта! Мечтая за такава медия и неудобни въпроси и на общинските сесии в Монтана! Успех!

Ники

26.07.2017, 10:59 часа
Боли ма уя !Аз ще се оправя пак!

Дон Кихот

26.07.2017, 10:00 часа
Айдеее, Турчето оттече... Като му вземат паркинга и звездите на Хемус ще паднат. Лошо, много лошо за задкулисието!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha