Откриха уникална сграда в Бели извор, построена със средства на „Холсим“ /снимки/

Откриха уникална сграда в Бели извор, построена със средства на „Холсим“ /снимки/ Днес официално бе открита комбинираната обществена сграда в село Бели извор, изградена със средства на „Холсим България“ АД. На тържествената церемония присъстваха Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, изпълнителният директор на „Холсим“ Тодор Костов, кметът на село Бели извор Кирил Илиев, кметът на Враца Калин Каменов, общински съветници, кметове на кметства, представители на различни институции в общината и много жители и гости на селото.  
При откриването поздрави и благодарности към жителите на село Бели извор изказа изпълнителният директор на „Холсим“, който призова сградата да се подържа, за да може да служи на потребителите си. Благодарности за новата придобивка изказа кметът на селото Кирил Илиев, който не пропусна да посочи, че циментовия завод се грижи за облагородяването на населеното място и е един от малкото заводи, който след като бил приватизиран е започнал да работи много по-добре и в услуга на хората.
Сградата е функционално разпределена в четири зони – администрация, културна дейност, обществено обслужване и битови дейности, като всяка от зоните е с отделен вход. Сред помещенията, включени в сградата, са кметски офис, заседателна зала, здравна служба, пощенски офис, кафе-клуб, котелно, склад за твърди горива и други. Най-просторното помещение е салонът за културни изяви и събирания с капацитет от 105 места. Строителните дейности са изпълнени в периода август 2013 - август 2017 г.
„Успешната реализация на този проект е потвърждение за дълготрайния ангажимент на нашата компания да спомага за подобрение на жизнената среда и благосъстоянието на хората в населените места, в които осъществява своята дейност“, заяви Костов.
След официалната част програмата продължи с обяд в парка на селото. За настроението на гостите се погрижат музикантите от оркестър "Видин".
18.08.2017, 15:19 часа
2422 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha