Леонид Тодоров взе златен медал от Държавното и спечели квота за Световното по ММА в Бахрейн

Леонид Тодоров взе златен медал от Държавното и спечели квота за Световното по ММА в Бахрейн Леонид Тодоров си тръгна със златен медал от държавното първенство по ММА за мъже, което се проведе в зала „Строител” в Пловдив. Възпитаникът на СК "Бойни спортове" /Монтана/ извоюва отличието в кат. до 65.5 кг. На ½ Лео спечели безапелационнос „удушване” мача си с многократния медалист по самбо и бойно самбо Емил Незиров (НСА). На финала монтанският боец детронира и действащия шампион Гюлтен Котелов от "Аргус" /Казанлък/, като го победи по точки. Този успех донесе на Леонид Тодоров и титулярно място в националния отбор и участие всветовно първенство по ММА в Бахрейн през ноември. 
„Благодаря на треньора ми Николай Цоков за пълноценната подготовка, която проведохме въпреки краткия срок от време и различните пречки, както и на моите съотборници, без който нямаше да успея! Големи благодарности и на президента на Българската федерация по ММА Станислав Недков за перфектно организирано състезание и за възможността да защитавам Българският флаг на тазгодишното световно първенство”, написа в личния си профил Леонид Тодоров.
Още две титли донесоха за своя клуб момчетата на Николай Цоков-Колето. При юношите Цветомир Петков не допусна нито една грешна стъпка в кат. до 77 кг, а в същата възрастова група Марио Маринов-Малката мечка прегази всичко по пътя си към златния медал в кат. до 84 кг. Само липсата на опит пък попречи на Борис Спасов да стъпи най-високо на почетната стълбичка в кат. до 65 кг и той остана със сребърен медал при дебюта си на състезание от такъв ранг. Още при първото си участие пък Дейвид Велков (54 кг) взе бронзов медал при кадетите. В отборното класиране СК "Бойни спортове" /Монтана/ се нареди на почетното четвърто място. „Каквото и да кажа за момчетата ще е малко. Буквално минаха през ада, за да успеят да се подготвят за това състезание. За съжаление в процеса на подготовка трима наши състезатели се контузиха и не можаха да вземат участие. Благодаря на всички, които ни помагаха в залата, за да можем сега да се радваме на този страхотен резултат. Благодаря и на всички, които ни подкрепиха”, заяви за треньорът на монтанския тим.
Отборно класиране на Държавно първенство по ММА:
1. "Викинг Инс" /Варна/;
2. "Архангел" /Стара Загора/;
3. КБПИ "Локомотив" /Горна Оряховица/;
4. "Бойни спортове" /Монтана/;
5. "Бойни изкуства" /Велинград/;
6. ММА /Варна/; 
7. "Десант" /Варна/; 
8. ММА /Шумен/.
19.09.2017, 13:18 часа
3895 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha