Николай Атанасов с престижен успех над европейски шампион на ММА /снимки/

Николай Атанасов с престижен успех над европейски шампион на ММА /снимки/ Николай Атанасов изпрати 2023 година с изключително престижна победа.
Боецът на "Бойни спортове Монтана" бе поканен да участва на Коледния турнир на Организацията за бойни изкуства RPC (Real Pain Challenge) проведен в „Арена Ботевград“.
23-годишният възпитаник на треньора Николай Цоков-Колето се изправи в кат. до 61.2 кг срещу европейския шампион на ММА Октай Ариф от варненския СК Викинг Инс и го отказа още в третата минута на първия рунд с майсторски изпълнена схватка „задушаване от гръб“. Битките се проведоха по правилата на ММА, К-1 и Cage Boxing (бокс с ММА ръкавици).
„Октай Ариф е европейски шампион в кат. 56.7кг на ММА от Букурещ‘2016 г. и аз познавам отлично неговите качества, защото тогава бях старши треньор на националния отбор. Знаехме предварително какъв риск поемаме с този мач срещу съперник от такъв ранг, затова и радостта ни от категоричната победа на Ники е още по-голяма. Искам преди всичко да благодаря на Леонид Тодоров, Денислав Станиславов и Георги Младенов, че участваха в спарингите с него. И не на последно място да благодаря на Здравко Димитров, че дойде за една седмица в Монтана, за да бъде основен спаринг партньор на Ники“, заяви треньорът на "Бойни спортове Монтана" Николай Цоков-Колето.
„Малко хора знаят, че на един от последните ни лагери Николай Атанасов се контузи и предвид физическото му състояние бяхме да път да се откажем. Той не можа да проведе пълноценна подготовка, но преценихме, че шанс да се изправиш срещу толкова титулуван противник се пада веднъж и нямаш право да го изпуснеш. Рискът си заслужваше и с Божията воля, победата е наша“, каза още Колето.
25.12.2023, 12:28 часа
1052 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha