Гошо Синдика пак се изложи! Върна часовника в сайта на „Конкурент“ и пусна материал от бъдещето /снимки/

Гошо Синдика пак се изложи! Върна часовника в сайта на „Конкурент“ и пусна материал от бъдещето /снимки/ Порочна практика, въведена от главния редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, постави в комична ситуация сайтът на изданието. От дълго време Гошо Синдика, както е известен в журналистическите среди в Северозапада, връща часа на новините си, за да заблуди оределите си читатели, че е изпреварил информационна агенция BulNews.bg. Медията ни вече няколко пъти писа за противоречивото поведение на колегата, но това по никакъв начин не успя да го превъзпита. Поне веднъж на ден Гошо Синдика продължава да връща часа на по-интересните си новини, като много често той е крайно неуместен.
Подобен е и случаят от неделя, когато край Враца стана катастрофа с убити пешеходци. Репортер на информационна агенция BulNews.bg по навик пристигна първи на мястото на инцидента и в 17.00 часа сайтът тиражира новината, която към този момент бе ексклузивна. Минути след това катастрофата бе отразена и от електронното издание на „Конкурент“ с твърдението, че те били първи. След малко обаче Гошо Синдика вижда, че BulNews.bg са били по-бързи и веднага връща часа на публикацията в 16.55 часа. В интерес на истината беше изтрита тази част от изречението, че са били съобщили първи. В бързината обаче той изобщо не се усети, че в материала е посочен час на катастрофата „около 17“, което поражда поредица от въпроси. Как така катастрофата е станала в 17 часа, а той в 16.55 ч. вече я е отразил? Минималното време да се стигне до Череша, да се направят снимки, да се диктува по телефона и да се напише самата новина е поне 15-20 минути. Как така на снимките в „Конкурент“ трупът на загиналия човек вече е покрит с одеяло, а пък на тези в BulNews.bg не е завит? Кои снимки са направени първо? По-наивен читател би си помислил, че Гошо Синдика е герой от „Завръщане в бъдещето“ и е започнал да отразява катастрофи, които все още не са станали, но трезвият човек веднага усеща, че го правят на глупак. По-късно някой все пак е направил забележка на джуджето на врачанската журналистика и той отново коригира часа на публикацията, като този път вече е 16.59. Цялата игра с времето е жив-мъртъв, но часът да е преди този на BulNews.bg.
Измамата е толкова жалка, че е нормално да не носи особен успех на буксуващия сайт, тъй като така или иначе новините не се четат толкова, колкото мечтае момчето от село Ружинци. Бърза справка със статистиката на материала за катастрофата показва, че в „Конкурент“ той е бил видян 5 978 пъти, докато в BulNews.bg цифрата е далеч по внушителна – 20 350!
Дано поредната издънка на Гошо Синдика да му бъде за урок и да спре опитите да се направи на по-значим, отколкото е. Врачани добре го познават и няма как при този ръст да играе ролята на великан в регионалната журналистика. Обществеността отдавна знае, че Гошо Синдика не е приятел на истината…
09.01.2018, 08:40 часа
4617 4
Коментари

гришо каишо

09.01.2018, 17:20 часа
От тоя не става странична дъска за кочина...

гришо каишо

09.01.2018, 17:17 часа
На тоя палячо още ли никой не му е палнал тънкото вратле??? Маани че е смотан, ми се е взел на сериозно че е некакъв фактор! Измекяр и смешник!!!

Запознат

09.01.2018, 09:34 часа
Спрете да се хабите за този миндил. Този вече е избелил ауспуха и не става и за чеп за зеле

Гагарин

09.01.2018, 09:24 часа
Срамота! И този човек е главен редактор на вестник?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha