Срамота, колеги! Вижте как Гошо Синдика манипулира дори и спортните новини в „Конкурент“ /доказателства/

Срамота, колеги! Вижте как Гошо Синдика манипулира дори и спортните новини в „Конкурент“ /доказателства/ През последните години многократно сме писали за порочния метод на работа на главния редактор на фалиралия всекидневник „Конкурент“ Георги Александров.
С факти агенция BulNews е показала на читателите как се манипулират новините във ведомствения сайт на изданието. Връща се часовникът назад, изтрива се невярна информация във вече публикуван текст, дописват се факти в стари статии и т.н.
Вчера мониторингът ни засече нов такъв случай, за който обществото трябва да знае.
В рубриката "Спорт" Гошо Синдика пусна материал за предстоящия мач на „Ботев“ /Враца/ с „Локомотив“ /София/. В него се твърдеше, че двубоят ще се състои в петък и ще бъде ръководен от Георги Кабаков.
Това, разбира се, не беше вярно. Чист фейк.
И логично, по-късно през деня Гошо Синдика влезе в материала и промени името на съдията на Волен Чинков, както и деня на мача, като вече е посочен правилния - понеделник. Ей така, с лека ръка дребничкият журналист жонглира с истината и размества мачове и съдии като малки пионки. Не е толкова лесно в един спортен анонс да объркаш деня на двобоя и името на съдията, но Гошо Синдика сее справил и с това предизвикателство.
Никой обаче не казва как да постъпят феновете на „Ботев“, които в четвъртък са прочели, че техните любимци играя в петък и по-късно през деня не са влизали в сайта, за да разберат за лъжата. Днес ще отидат на стадиона само за да разберат, че „Конкурент“ ги прави на идиоти.
След толкова груба грешка в спортен материал си заслужава да се даде едно извинение към феновете във Враца. Такова обаче липсва!
Както при всяка досегашна издънка, виновникът се снишава и разчита хората да не са видели какви ги върши. И донякъде Гошо Синдика има право.
През последните години стълб в спортните новини беше Емил Дамянов. Ерудиран, възпитан човек, който беше спечелил уважението на спортната общественост и затова получаваше подкрепа в работата си.
За съжаление наскоро той загина в катастрофа с влак и така бе сложен край на спортната рубрика в „Конкурент“. И това е видимо с просто око.
Това трагично развитие остави без правилен ход Гошо Синдика и той бе принуден да започне да се прави на спортен журналист. Въпреки, че някога назад във времето, той е назначен на работа именно като такъв в „Конкурент“, с годините дребничкият мъж от село Ружинци изпадна в бърнаут и загуби моралните си и професионални качества.
Така се стига до тези случаи, когато трябва да публикува някаква спортна новина и започва да си измисля, в опит да запази рехавата си спортна аудитория. Впрочем, това което се четеше доскоро в сайта, бяха именно материалите на Емил Дамянов.
Порочният начин на работа на все още главният редактор на „Конкурент“ Георги Александров обрича на бавна смърт вестника. Пример за това е и вчерашната статистика на брояча histats.com, който се използва от много медии.
Вижте колко посещения има в четвъртък агенция BulNews и колко са тези на „Конкурент“. Повече от сигурно е, че тази разлика все повече ще се увеличава, докато седмичникът закономерно отиде в гробището за вестници. Закопан от Гошо Синдика.

- BulNews.........129 228
- Конкурент.......19 122
03.11.2023, 10:07 часа
2938 1
Коментари

Капитан Петко Войвода

03.11.2023, 17:46 часа
Галфон!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha