Борците от Оряхово взеха 5 медала от държавното първенство за момчета

Борците от Оряхово взеха 5 медала от държавното първенство за момчета Клубът по класическа борба "Надежда-Оряхово-2014" записа водещи резултати на провелото се вчера и днес държавно лично първенство в Бургас за момчета на 14 и 15-годишна възраст. Оряховският клуб беше представен от шестима състезатели, а от тях петима достигнаха финал. 
В категория до 35 килограма шампион стана Борислав Кирилов, който е действащ балкански първенец. На седмо място в същата категория завърши Борислав Емилов. В категория 38 килограма Мартин Гергов завърши като вицешампион, губейки финала от Иван Костов от Враца. В категория 44 килограма шампионското звание е на сметката на Красимир Калоянов, настоящ вицешампион на Балканите. В категория 57 килограма триумфът извоюва Виторио Василев, а освен победата, състезателят получи и купа за най-резултатен състезател на шампионата. През ноември 2017 година борецът спечели бронз на Балканиадата в Словения. В категорията над 85 килограма, която е най-тежката на държавното лично първенство, Марио Митков достигна финал, който не успя да спечели.
От клуба определиха състезанието като успешно:
"Имаме единайсет състезатели, а един от тях не успя да спечели медал на републиканското", коментираха от ККБ "Надежда-Оряхово-2014".
На провелото се на 27 януари държавно първенство за момичета Даяна Кирова завърши като подгласник за титлата във възрастова група 13 и 14-годишни.
За клуба по класическа борба предстои участие на започващото след два месеца държавен личен отборен шампионат. /БНР
25.02.2018, 15:42 часа
1350 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha