Ердоган: Убийството на Хашоги е щателно планирано

Ердоган: Убийството на Хашоги е щателно планирано Фактите за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги са налице и това престъпление е щателно планирано. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред депутати в парламента, предаде БТА. 
По думите на турския президент записи от камери за видеонаблюдение показват, че Хашоги не е напуснал сградата на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Турският президент посочи, че камерите в консулството са били отстранени.
"Искам да говоря за убийството на Хашоги, фактите по което са установени, но има и доказателства, че убийството е планирано внимателно. На 1 октомври в Истанбул са пристигнали три групи саудитски граждани. Те са отишли в генералното консулство и след това са поели към Белградска гора и провинция Ялова", заяви президентът.
Ердоган посочи, че арестът на 18 души в Саудитска Арабия във връзка с убийството на Хашоги съвпада с информацията, с която разполага турското разузнаване. Той е предложил на Рияд съпричастните в убийството на Хашоги да бъдат съдени в Истанбул. 
Турски политик пък съобщи, че части от тялото на саудитския журналист Джамал Хашоги са открити в кладенец в градината на резиденцията на Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул.  
23.10.2018, 14:20 часа
537 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha